Nova superluksuzna jahta košta 200 miliona funti, dugačka je 106 metara, a na moru je potpuno nevidljiva (FOTO) (VIDEO)

Nesvakidašnji dizajn putnicima će pružiti mogućnost da "nestanu na horizontu"

  • 0

"Nevidljiva" superjahta "Miraž" uskoro bi mogla da se nađe na otvorenom moru, a to su potvrdili i proizvođači koji su nedavno otkrili projekat na osnovu koga će biti izrađena.

Moćno plovilo, na kome će putnici imati utisak da "plutaju na oblaku", biće dugo 106 metara i koštaće oko 200 miliona funti.

Putnici će na raspolaganju imati i heliodrom - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

>>> Superjahta vladara UAE boravila u Tivtu: Nekada ratni brod, danas je jedno od najvećih privatnih plovila na svetu (VIDEO)

Jahta od 4.200 tona spolja će biti u potpunosti prekrivena posebnim ogledalima, tako da će neželjenim posmatračima, koji se nađu na udaljenosti većoj od 50 metara, biti skoro nevidljiva.

"Nevidljiva" superjahta "Miraž" uskoro bi mogla da se nađe na otvorenom moru - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

Naravno, sva plovila koja se nađu u blizini ove moćne superjahte, preko radarskog sistema znaće da je u blizini, tako da će imati dovoljno vremena za manevrisanje.

Dizajnerski tim pobrinuo se da svi detalji odišu luksuzom - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

S druge strane i radarski sistem ove "nevidljive" jahte, na vreme će upozoravati kapetana na prisustvo manjih plovila, tako da će na vreme moći da reaguje.

jahta će imati spa centar, bioskop i pozorište na otvorenom - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

"Miraž" je dizajnirana za sve klijente dubokog džepa koji žele da uživaju na otvorenom moru i pritom svoju privatnost u potunosti zadrže za sebe. Uz to, jahta će imati heliodrom, spa centar, bioskop i pozorište na otvorenom.

Uz 29 članova posade, moći će da primi još 14 putnika.

"Miraž" je dizajnirana za sve klijente dubokog džepa koji žele da uživaju na otvorenom moru i pritom svoju privatnost u potunosti zadrže za sebe - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

Nesvakidašnji dizajn koji će putnicima pružiti mogućnost da "nestanu na horizontu", osmislili su italijanska firma za brodogradnju "Fincantieri" i danska dizajnerska kompanija "Van Geest Designs".

Uz 29 članova posade, moći će da primi još 14 putnika - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

Glavni dizajner, Piter van Gist, rekao je da mu je trebalo godinu dana da završi dizajn, pri čemu je najveći deo vremena potrošio na istraživanje reflektujućeg stakla i načina na koji može da se proizvede.

Stručnjaci procenjuju da će cena iznositi oko 200 miliona funti - Foto: Pieter Van Geest/Fincantieri Yachts

- Staklo kojim će biti obložena jahta proizvodi jedna nemačka kompanija, a do sada nikada nije korišćeno na plovilima - ističe dizajner.

Van Gist nije želeo da priča o ceni, ali stručnjaci procenjuju da će iznositi oko 200 miliona funti, što će ovu jahtu svrstati na listu 10 najskupljih plovila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA