Princezu Dajanu ubio je Hrvat Boris koji se nakon toga skrivao blizu Jadrana: Još jedna teorija zavere o smrti Lejdi Di (FOTO) (VIDEO)

Boris je, naveo je "Globe", Hrvat iz Bosne

  • 1

Teorija zavere po kojoj je princeza Dajana tragično izgubila život i te kako ima veze s Hrvatima. Tako je barem tvrdio kanadski list "Glob". Po njima, izvesni "Boris" i njegova dva saradnika presudili su princezi.

Tajni dnevnik princeze Dajane: Sve je bilo obavijeno velom misterije, u 4. mesecu trudnoće sam se bacila sa stepenica (FOTO) (VIDEO)

"Tajnoviti Boris i dva saradnika kriju se u planinskom području Jadranskog mora i žive primitivnim životom", pisalo je 2014. na naslovnoj strani kanadskog tabloida. Navedeno je da je pomenuti Boris zapravo ubica Lejdi Di i da Princ Vilijam dolazi u Hrvatsku da ga uhvati.

Boris je, naveo je "Globe", Hrvat iz Bosne. Uredništvo je ovu vest najavilo kao udarnu u tadašnjem novom broju.

Kanađani su pisali da je kraljica pokrenula istragu posle glasina da je ubistvo bilo naručeno. Ubicu je navodno unajmila banda međunarodnih dilera oružija jer je Dajana imala kako, i želela je da našteti njihovim interesima.

To je samo jedna od mnogih teorija po kojoj je princeza od Velsa izgubila život.

Foto: Tanjug/AP

I dan-danas postoje nejasnoće o stvarnom uzroku smrti Dajane i ostalih osoba u automobilu, među kojima je bio njen ljubavnik Dodi el Fajed. Jedini preživeli je telohranitelj Trevor Riz Džouns.

Dok jedni za smrt krive paparace koji su pratili vozilo, drugi spominju alkoholisano stanje vozača Pola.

Brojni dokumentarci detaljno razrađuju temu događaja, a nagađaju da je za parisku tragediju kriva i kraljevska porodica.

Pre svega jer je Lejdi Di znala tajne koje bi ugrozile porodicu, a navodno su bili zgroženi njenom bliskošću s osobama islamske veroispovesti, piše " 24 Sata".

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana je u trenutku smrti imala 36 godina. Samo pola sata nakon smrti pojavila se prva teorija zavere, i to kako ju je ubila britanska tajna služba MI6. Jureći kako bi izbegli paparace, vozač "mercedesa" klase S280 Henri Pol izgubio je kontrolu i udario u trinaesti stup tunela u Parizu. Dodi el Fajed i vozač Pol poginuli su na licu mesta, a Lejdi Di je bez svesti ležala na podu limuzine.

Tunel je bio prepun paparaca i niko od njih nije pokušao da pomogne unesrećenima. Borili su se za što bolju fotografiju tragične nesreće. Obnovljena istraga trajala je šest meseci i koštala skoro 300 miliona maraka.

Londonska porota utvrdila je 2010. godine kako je za smrt britanske princeze i Dodija el Fajeda krivi pijani vozač, a pripomogli su i paparaci i činjenica da putnici u automobilu nisu bili vezani.

U jurnjavi kroz Pariz, koja se završila u podvožnjaku, smrt je bila slučajna.

Foto: Wikimedia/Gegodeju, AP/Tanjug

Film "Unlawful Killing" (Nezakonito ubijanje), koji je, između ostalih, finansirao Muhamed el Fajed, prikazan je u Kanu 2011. godine, a njegovo emitovanje zabranjeno je u Velikoj Britaniji.

U filmu se govori kako su britanske i francuske vlasti pokrivale nezgodne činjenice o nesreći, optužuje kraljicu Elizabetu Drugu i princezu Margaret da su "zločinci u tijarama".

Nekoliko ljudi tvrdi da je ostavila poruku u kojoj govori da Čarls planira da je ubije, i to u saobraćajnoj nesreći. Četiri godine kasnije je poginula.

Foto: Tanjug/AP

- Moj muž planira "nesreću" s mojim autom, kako bi se mogao oženiti - navodno je rekla.

Govorila je kako kraljevska porodica želi da je smesti na psihijatriju. Osećala se sputano, a porodica ju je zvala neposlušnom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Тутор

    30. avgust 2017 | 20:44

    Морају Енглези да поткаче ове крајеве, макар леба немали.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA