BEZOBRAZNI TITO: Druže Josipe, šta si to uhvatio u ruke?! (FOTO)

Broz je bio čuveni ženskaroš, a da li je fotografija pred vama samo gaf ili se uopšte ni ne dešava ono što izgleda kao da se dešava, ne znamo. Znamo samo da je fotografija zabavna, što osmeh ove žene i dokazuje

  • 3
Nepoznata Jugoslovenka pruža cveće maršalu Titu. Deluje kao da je on slučajno hvata za grudi umesto za buket. Foto: Wikimedia Commons/Tom5551

Josipa Broza Tita su žene volele, a on je njih obožavao. Zna se da je imao ukupno pet bračnih i vanbračnih veza, a ljubavnice niko nije ni pokušavao da prebroji.

Zbog svoje prve supruge danas bi završio u zatvoru: Pelagija Denisovna Belousova zvana Polka u trenutku kada se u pravoslavnoj crkvi udala za Tita imala je navodno samo 13 godina. Rodila mu je petoro dece od kojih je preživeo samo Žarko. Nakon što je završio u zatvoru, ona se od njega razvela. Dvadeset godina mlađom nemačkom komunistkinjom Anom Kenig, poznatijom kao Lucija Bauer, oženio se 1936. godine, ali ju je Staljin streljao pod optužbom da je nemački špijun.

Naredna je bila Herta Has sa kojom se upoznao u Parizu, a u Istanbulu sa njom živeo pod lažnim imenom; ona je bila Marija Šarić a on inženjer Slavko Babić, odbornik opštine Sinj, u kojoj je tih godina vladala Radničko-seljačka stranka. Zatim je 1941. godine u Beogradu upoznao partijsku kurirku Davorjanku Paunović Zdenku, iako je Herta Has u Zagrebu rodila Mišu. Zdenka je, kažu, "činila čuda u krevetu", a Tito ju je toliko voleo da ju je 1946. sahranio krugu Belog dvora.

Zatim je došla Jovanka Budisavljević, kasnije Broz, koju je upoznao tokom desanta na Drvar i koja je svakako bila njegova najpoznatija supruga. Iako su do kraja bili u formalnom braku, on je naravno šarao. Pominju se mlađe i prelepe bivše partizanke i komunistkinje, ali i glumice i pripadnice visokog društva. Nagađalo se, da li su Brozu uspele da odole Elizabet Tejlor, Sofija Loren, Đina Lolobriđida, britanska princeza Margaret, ali to nikada pouzdano nećemo znati.

A fotografija pred vama na kojoj nepoznata Jugoslovenka pruža buket cveća svom predsedniku, a on nespretno umesto buket hvata nešto drugo, praveći iznenađenu grimasu, ili to barem tako deluje, samo razbuktava priču o ovoj temi.

Opširnije o ljubavnom životu doživotnog predsednika SFR Jugoslavije možete pročitati u našem tekstu: TITO JE BIO SEKSUALNI MANIJAK? Sve o ljubavnom životu Broza i njegovim mladim ženama! (FOTO)

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DR

    12. novembar 2017 | 19:58

    To je dozvoljeno,mozda simpaticno! Zamislite komentare i osude da su to uradili bivsi predsednik Tadic ili danasnji Vucic.

  • Dusan

    13. novembar 2017 | 22:23

    Fotografisano 1978. ili '79. Istocni ulaz Sava Centra

  • sisi

    13. novembar 2017 | 09:49

    Doček je ispred Sava centra.Verovatno njegov poslednji kongres KPJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA