Zlatibor na četiri dana postao centar srpske mode!

Na 24. Fashion Selectionu, u okviru Fashion Travela, u prelepom ambijentu hotela „Palisad“ na Zlatiboru održane su revije modne kuće Allegra i kompanije Đak Sport

  • 0

Revije na proteklom Fashion Travelu, održane su u romantičnoj atmosferi kamin-sale renoviranog hotela "Palisad", uz kamin savremenog dizajna, koji je poslužio kao savršen ukras za modnu pistu.

Modna kuća Allegra prikazala je novu kolekciju za proleće/leto 2014, inspirisanu 70-im godinama prošlog veka. Publika je uživala u romantičnim haljinama sa mnoštvom cvetnih dezena i retro detalja od čipke.

Usledila je revija brendova kompanije Đak Sport, koja ove godine slavi dvadeset godina postojanja. Umesto manekena, u sportskoj garderobi brendova Nike, Adidas, Reebok, Hummel prošetali su novinari i poznata TV lica.

Hotel „Palisad“, simbol zlatiborskog turizma, na najbolji način ugostio je učesnike Fashion Travela, koji su tokom četiri dana mogli da uživaju u svim sadržajima koje „Palisad“ nudi - renoviranim sobama, spa centru, kuglani, kao i jedinstvenoj galeriji ovog hotela u kojoj su izložena remek-dela srpskog slikarstva 19. i 20. veka.

Na pragu pola veka postojanja, hotel Palisad je zadržao prepoznatljiv šarm i ostao veran pravim i trajnim vrednostima. Nakon završene faze renoviranja, svojim stalnim, ali i novim gostima, predstavlja se u novom ruhu i sjaju.

Renovirani Hotel Palisad danas predstavlja nov koncept smeštaja i usluga u čijem opremanju su korišćeni prirodni materijali poput drveta, kamena, čoje, vune i lana koji su integrisani u savremeni eko dizajn. Pored inovacija u oblasti dizajna enterijera, upotreba modernih tehnologija upotpunjuje uslugu shodno najvišim aktuelnim standardima. Prepoznatljiva atmosfera hotelskog lobija, aperitiv bara, poslastičarnice i biblioteke sa kamin salom, zadržana je i u novom, savremenom, konceptu sa ciljem da neguje prepoznatljivu atmosferu hotela Palisad. Posebnu vrednost daje unikatno osmišljen ambijent i jedinstvena prilika za uživanje u najpoznatijim delima srpskog slikarstva XIX-XX veka.

Ukupan broj renoviranih soba je 200, od kojih je 48 lux soba sa terasom koje imaju pogled na zlatiborsko skijalište Tornik, i 56 superior soba. Poseban eko-dizajn ovih soba ima za cilj da gostima pruži maskimalan komfor i uživanje u harmoniji i interakciji sa prirodom.

Šarmantni spa centar uskoro će biti proširen novim kapacitetima, uz bazen sa kupolom koji je trenutno u izgradnji.

Ekipa Fashion Travela uživala je i u čistom zlatiborskom vazduhu, šetnjama kraj zlatiborskog jezera i posetama etno-selu Sirogojno i Drvengradu. Muzej na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu čuva i prezentuje stan i stambenu kulturu srpskog planinskog sela dinarske regije. Autentični objekti proučeni su, dokumentovani i preseljeni sa zaltiborskih prostranstava i rasutih sela u posebnu celinu smeštenu na odabranoj padini brega sa čijeg vrha se uzdiže crkva Svetih apostola Petra i Pavla sagrađena u XVIII veku.

U muzejskoj postavci na otvorenom, uz dve kuće obrazovane su stare zlatiborske okućnice sa stambenim i pratećim privatnim zgradama, objektima za smeštaj stoke, sve u okruženju nalik autentičnom. Kako je u pitanju bilo ipak modno putovanje, najveće interesovanje izazvali su čuveni džemperi iz Sirogojna, najrazličitijih modela, boja i dezena, koji su izloženi na tezgama duž celog živopisnog sela.

U Drvengradu ekipa Fashion Travela imala je prilike da se pozdravi sa osnivačem ovog etno-naselja, rediteljem Emirom Kusturicom, uživa u sunčanom danu na terasama Drvengrada, proba autentične specijalitete u restoranu „Prokleta avlija“, ali i pogleda poslednju trećinu novog Kusturičinog ostvarenja „Naš život“ u čuvenom drvengradskom bioskopu.

(Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA