Mrzite ponedeljak i niste "jutarnji tip"? Evo kako da to promenite (GIF)

Normalno vam je da ne dopuštate da vam se iko obrati pre podneva? Prestanite da mrzite jutra uz pomoć lakih caka i budite poletni čitav dan, pa čak i ako je u pitanju ponedeljak!

  • 0

Ako ne volite rana buđenja, niste "jutarnji tip", a posebno imate pik na ponedeljak, jer ne možete da podnesete da vam se bilo ko obraća kada ustanete i do podne "mrzite ceo svet", evo nekoliko saveta kako da to promenite i postanete nasmejani.

Spavajte dovoljno

kunt

Ukoliko imate obaveze, to znači da verovatno ne možete da spavate do kada hoćete, ali potrudite se makar da legnete ranije.

Imajte na umu da, kao što morate da izdvojite vreme za posao, društvo ili nešto treće, još važnije je da odvojite vremena da se dobro naspavate - organizmu je neophodno između sedam i devet sati sna.

Kada se dobro naspavate, osim što ćete bolje pamtiti, metabolizam će biti brži, organizam će biti manje pod stresom i bićete bolje raspoloženi.

Idite u krevet čim osetite umor

uor

Veliki broj ljudi trudi se da u priblilžno vreme svake večeri odlazi na spavanje. Zbog toga, čak i onda kada je dan neverovatno iscrpljujući, organizam ignoriše signale za umor koje mu mozak šalje, pa odlažete odlazak u krevet do vremena kada uobičajeno odlazite.

Zaboravite na to i ne ignorišite poruke koje vam telo šalje. Time ćete povećati napetost organizma, što sasvim sigurno ne može rezultirati dobrim raspoloženjem ujutru.

Večernja rutina

mala sirena

Rutina je dobra, makar kada je reč o onoj večernjoj. Organizujte svoje vreme pred odlazak na spavanje i to ponavljajte svake večeri, kako bi se organizam lakše pripremio za san. Na primer, istuširajte se, a zatim čitajte neku knjigu i popijte šolju čaja, pola sata pre nego što ćete leći u krevet.

Kakva god da je vaša rutina, neka to bude nešto što će vas umiriti pred spavanje. Takođe, važno je i da vam soba bude provetrena, čista, a trebalo bi i da izbegavate jarke boje zidova jer će vam one omesti san.

Ne odlažite alarm

spavanje

Nekad vam je posebno teško da se probudite i ustanete iz kreveta, ali odlaganjem zvona alarma zapravo ništa ne postižete, osim što mučite organizam buđenjem na svakih pet minuta.

Dakle, da se ne biste osećali izmučeno, navijte alarm tačno u vreme kada morate da se probudite i ne odlažite ga, već odmah ustanite iz kreveta.

Pokrenite se

kejti peri

S obzirom na to da spavaća soba treba da bude mirno okruženje, koje će organizmu uveče signalizovati da je došlo vreme za spavanje, važno je da je napustite odmah ujutru, čim se probudite.

Ne mislimo da pravo iz kreveta odete negde napolje, već idite do kupatila da se umijete ili do kuhinje da popijete čašu vode, kako biste mozgu poslali signal da je vreme za buđenje.

Jutarnja rutina

Budjenje

Ukoliko nemate baš nikakav jutanji raspored ili rutinu koja će vam pomoći da dan započnete bez stresa, ne možete ni da očekujete da se budite nasmejani. Dakle, važno je da svako jutro ustajete u približno isto vreme.

Na početku navijajte alarm ili sat, a posle nekog vremena ćete početi sami da se budite, jer će "proraditi" vaš unutrašnji sat.

Vežbajte ujutru

legs

Verovatno ste već pomislili: "Pa, ja se jedva probudim, kakvo sada vežbanje?" Ipak, lagane fizičke vežbe, koje možete da radite i kod kuće, pomoći će vam da se pre razbudite, ali i da se oslobodite negativne energije.

Prvih nekoliko dana će vam to verovatno teško pasti, ali budite uporni, isplatiće se!

Izađite na svež vazduh

fresh-prince-of-bel-air-o

Potrudite se da barem nekoliko minuta svakog dana provedete napolju, kako bi organizam "upio" vitamin D iz sunčevih zraka. Ako baš i nije sunčan dan, svež vazduh koji ćete napolju udahnuti sasvim sigurno vam neće škoditi.

Uvek se nečemu radujte

haters gonna

Znamo da to nije lako, ali potrudite se da napravite nekakav raspored, tako da se svake nedelje radujete ili susretu sa prijateljima koje niste odavno videli, isprobavanju neke nove hrane, bilo kakvoj sitnici. To će vam pomoći da se izborite sa svakodnevnim stresom, pa će vam i jutranji trenuci "lakše pasti".

Uživajte u jutru!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA