SUPER-SAVETI ZA TRUDNICE: Sve ovo morate da uradite u devetom mesecu! (GIF)

Biće vam drago što ste ovo pročitali, jer su saveti stvarno neophodni. Kada najzad krenu trudivi i vaš mali anđeo dođe na svet, više nećete imati prilike za neke stvari

  • 3

Drage trudnice, dok čekate da se vaša beba rodi, ne gubite vreme, jer ga posle porođaja nećete imati ni za šta. Zato donosimo vam listu od trinaest stvari koje bi trebalo da uradite pre nego što dođe veliki trenutak!

Počastite se manikirom i pedikirom

super

I to ne samo zbog toga što zaslužujete negu, nego i zbog činjenice da će se vaše ruke u danima nakon porođaja fotografisati nekoliko stotina puta dok držite bebu.

Počastite se izlaskom

zurka

Ili sa dva izlaska. Ili sa pet izlazaka. Veliko je pitanje kada ćete imati sledeću priliku da izađete sa partnerom, bez bebice.

Kupite dodatnu memoriju za telefon i foto aparat

foto aparat, blic, aleksa čang

Kad se beba rodi, želećete da je fotkate nebrojeno mnogo puta, dok ste u porodilištu i kada izađete iz njega. Za to će vam definitivno trebati nova i veća memorijska kartica, pa je obezbedite na vreme.

Tražite masažu stopala

masaga

Teško je odbiti ženu koja ne može da dohvati svoja stopala, a divan je osećaj kad vam neko drugi masira tabane i noge. Zato “iskoristite” svakoga ko vam je u blizini i tražite od njega ili nje da vam izmasira stopala, sa kremom ili bez nje.

Kupite udobnu sportsku garderobu

trenerka, gojaznost, dijeta

Pantalone za jogu ili trčanje, sa rastegljivim mekanim pojasom biće vam super garderoba za prve šetnje i prve posete kada se beba rodi. Kupite i traku za kosu, gumice i suvi šampon. Vreme za ulepšavanje će biti pravi luksuz.

Napravite nove plej liste

bart simson slusalice

Bilo da koristite telefon, MP3 plejer ili kompjuter. Napravite listu za bolnicu i jednu za kada dođete kući sa bebom.

Sastavite sve stvari koje ste kupili za bebu

lista

Krevetić, kolica, auto sedalica, nosiljka i sto za prepovijanje moraju da budu otpakovani, sklopljeni i provereni pre nego što se beba rodi.

Obavite kupovinu hrane

kupovina

Idite u megamarket i kupite zalihe nekvarljive hrane, poput testenine, žitarica, čokoladica, korn fleksa, dugotrajnog mleka i svega drugog što volite da jedete i trošite u kući. Ne zaboravite i kafu i piće za goste koji će dolaziti da vide bebu. Jedan deo bebine odeće bi bilo dobro da ostane neraspakovan.

Operite jedan deo bebine odeće

maca pere, pranje vesa

Na ostatku ostavite etikete, jer niko nije siguran da li će beba uopšte moći da stane u njih i koliko dugo će joj biti dobre. Čuvajte račune zbog zamene.

Lista kontakata

nema sanse

Napravite listu ljudi koji bi mogli da vam pomognu oko bebe ili oko kuće, a da osećate da će vam prijati njihovo društvo u prvim danima. Obavestite ih da znaju da ćete ih možda pozvati ako zagusti.

Provedite vreme u prodavnici sa lomljivim stvarima

casa

Samo zato što ćete sledeći put moći da je posetite za otprilike 10 godina.

Iskoristite dan za sebe

samoca

Bez obzira na to da li radite ili ne, odvojte jedan dan za sebe i radite sve u tempu koji vam odgovara.

Spavajte mnogo

spavanje

Lezite slobodno u 20h, ustanite sutra u podne i ne osećajte se loše zbog toga. Nećete moći da spavate dugo, dugo nakon što se beba rodi…

(Telegraf.rs/Bebac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha,ha

    27. jul 2014 | 19:02

    Najbolji je komentar za prodavnicu lomljivih stvari :-)

  • Nella

    28. jul 2014 | 09:06

    neki savjeti su na mjestu ali neki nemaju smisla,kojoj zeni je do izlaska u 9.mj.hmm spavanje mi je bilo nula dok sam se ja morala tusirati tri puta pred spavanje i otvoriti sve prozore muz je spavao u vunenim carapama i uvijek se moze naci malo vremena za sebe,treba ga samo pravilno rasporediti

  • Mic

    27. jul 2014 | 15:52

    Divni saveti i tacni,mama sam jednog predivnog decaka koji je sad vec veliki ,pa opet mogu da se posvetim sebi ,bar malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA