Ako ne želite bore na licu, pazite kako spavate!

Verovali ili ne, način na koji tokom noći (ili popodnevne dremke) držite glavu na jastuku, može da utiče na pojavu prvih bora

  • 0

Za lepu i zdravu kožu i mladolik ten izuzetno je važan dobar san. To naravno, uključuje obavezan “beauty sleep” u trajanju od sedam do osam sati koji omogućavaju da se lice odmori i regeneriše.

Međutim, kod mnogih žena mlitava koža i bore pojavljuju se upravo zbog načina na koji spavaju. S obzirom na to da se isti pokreti ponavljaju svake noći, mnoge žene same nesvesno kvare svoj izgled.

Za kožu je najgore spavanje na boku i stomaku, jer se tako svake noći lice gužva po jastuku punih 8 sati, upozoravaju stručnjaci. Zbog takvog spavanja bore nastaju na području oko očiju, nosa i na obrazima, ali i na grudima!

Za lep izgled svakako bi trebalo da se potrudite i naviknete se da spavate na leđima. Ako ništa, makar pokušajte da utonete u u san dok ležite na leđima.

U tome može da vam pomogne da nabavite veliki jastuk koji koriste trudnice, pa da na njega prebace težinu s ramena i trupa. Još jedan starinski savet koji svakako pomaže jeste spavanje na satenskoj ili svilenoj posteljini, po kojima za razliku od pamuka, lice naprosti klizi.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA