FANTASTIČNA VEST: Moguće presađivanje srca od preminulih ljudi!

Australijanski kardiohirurzi napravili su čudo! Revolucionarnom metodom uspeli su da presade tri srca od mrtvih donora i spasu trojici ljudi život!

  • 1

Koliko je teško dobiti novo srce, znaju samo pacijenti koji se nalaze na listama za transplantaciju. Sve do skoro, oni su morali da priželjkuju tuđu nesreću, odnosnosno da adekvatan davalac doživi moždanu smrt, da bi mogli da dobiju novi organ. Međutim, sada je tome kraj!

Zahvaljujući timu istraživača s “Viktor Čang” instituta za kardiološka ispitivanja, odnosno njihovom genijalnom hemisjkom rastvoru, kardiohirurzi Sent Vinsent klinike u Sidneju uspeli su da jednoj ženi i dvojici muškaraca ugrade srca dobijena od preminulih donora.

Mišel Gribilas ima 57 godina i presrećna je što je dobila novu šansu za život.

- Mnogo mi je bilo loše i mislila sam da ću umreti. Sada imam novo srce i osećam se fenomenalno! Svakog dana pešačim tri kilometra. Osećam se kao potpuno nova osoba – rekla je ona.

Džen Dejmen (44), otac troje dece, oduševljen je što njegova supruga Silvana neće morati da bude udovica i samohrana majka, što je pre nekoliko meseci delovalo kao neizbežno.

- Jedva čekam da se skroz oporavim i vratim se među ljude. Nisam preterano religiozna osoba, ali zaista moram da budem zahvalan na svemu – ispričao je on.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA