Evo kako se pravilno cede bubuljice!

Da li vi spadate među one koji jednostavno ne mogu da ne čačkaju akne, iako znaju da će koža na tom mestu pocrveneti, naduti se i boleti? Ako imate želudac za to, pogledajte kako se to može izvesti a da šteta bude minimalna

  • 16

Jedan doktor je otkrio najbolji način kako da iscedimo bubuljicu i tvrdi da je njegova metoda bezbolna.

Kontroverzni doktor Mehmet Oz, gostovao je kod Opre Vinfri i otkrio nam kako je svaki peti čovek opsednut ceđenjem bubuljica, ali da većina njih to radi na pogrešan način.

Doktor Oz je opisao tehniku koju uglavnom ljudi primenjuju, a to je pritiskanje zdravog tkiva oko bubuljice, što, kako kaže, oštećuje kožu.

On je u emisiju doneo model džinovske bubuljice odvratnog izgleda i na njemu demonstrirao pravilan način ceđenja bubuljica.

- Bubuljica je u stvari pokušaj našeg organizma da izbaci gnoj – rekao je on i objasnio da umesto istiskivanja gnoja, treba upotrebiti iglu koja je prethodno očišćena alkoholom.

Iglu treba postaviti paralelno u odnosu na kožu i probosti bubuljicu kao da želite da je stavite na ražanj. Na taj način nećete oštetiti okolno tkivo, ali treba biti pažljiv i probosti samo vrh bubuljice, gde je koža već mrtva. Tako vas ovaj zahvat neće boleti, tvrdi doktor Oz, iako njegova demonstracija izgleda prilično bolno.

Zatim treba povući iglu na gore i pokidati vrh bubuljice i na taj način osloboditi gnoj da izađe napolje.

Da li je ovo najbolji način da iscedite bubuljicu procenite sami.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA