REŠITE SE KANDIDE: Sve što vam je potrebno imate u svojoj kuhinji!

Ako imate problema s upornim gljivicama, bilo ili u ustima ili na koži, bilo u predelu genitalija, pokušajte s ovim jednostavnim narodnim receptom, a sve sastojke verovatno već imate kod kuće

  • 6

Kandida je mikrogljivica iz roda kvasca. Većina ovih gljivica živi u simbiozi s čovekom, ali ali ako dospe na pogrešno mesto može izazvati infekciju.

Najčešći slučaj infekcije jeste kandidijaza koju izaziva "Candida albicans", jedna od gljivica iz roda kandida. Ova mikrogljiva se uobičajeno nalazi na koži, u probavnom i genitalnom traktu, ustima i grlu.

Do infekcije, odnosno, prekomernog razmnožavanja i širenja gljivice dolazi kada je iz određenih razloga poremećena ravnoteža između gljivice i bakterijske flore koja reguliše njeno razmnožavanje.

Ako imate problema s kandidom, donosimo vam jedan jednostavan recept za rešenje ovog problema, a sve sastojke za ovaj efikasno sredstvo protiv kandide najverovatnije već imate u svojoj kuhinji.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Potrebno vam je: 1 čaša jogurta; 2 čena belog lika; 1 šargarepa; pola kašičice đumbira; pola kašičice cimeta.

Priprema: Izrendajte šargarepu, beli luk i đumbir pa sve dodajte u jogurt. Dodajte i cimet, sve lepo izmešajte, ostavite da malo odstoji i jedite kao salatu jednom dnevno.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskustvo

    27. januar 2015 | 20:41

    I naravno, rastvor sode bikarbone. Uz to, iz ishrane izbacite sav kvasni hleb, skrob (ukljucujuci i povrce puno skroba),sav secer (cak i iz voca), pecurke, kisele namernice. Bar na deset dana. Dosadna gljivica, treba biti uporan.

  • djordje

    27. januar 2015 | 16:52

    hvala

  • Rale

    30. januar 2015 | 01:20

    price su poluistininite i zavisi od organizma do organizma za sve bolesti pravac lekar, kozna klinika prima pacijente bez uputa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA