JEZIVA ISPOVEST MAJKE ANOREKSIČNE DEVOJKE: Nisam imala predstavu da se moja ćerka (15) ubija povraćanjem! (VIDEO)

Tinejdžerka Lejsi poverovala je u zadirkivanje vršnjaka koji su joj govorili da ima preveliku guzu. Zato bi, sve što pojede, ona na silu ispovraćala. Nažalost, bulumična devojka preminula je samo jedan dan nakon svog petnaestog rođendana, i to od srčanog udara

  • 0
Foto: Facebook/Lacey.Smarr

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

 

Novopečena srednjoškolka Lejsi Smar iz Longvuja u Teksasu prvog februara proslavila je 15. rođendan. Narednog dana, umrla je od srčanog udara nakon što je svoje telo u potpunosti iscrpela izgladnjivanjem.

 

Njeni problemi počeli su samo nekoliko meseci ranije kada je društvo iz škole počelo da je zadirkuje zbog toga što je malkice buckasta i ima obline.

 

- Govorili su joj da joj guza izgleda veliko u kratkim pantalonicama. To ju je pogađalo, a Lejsi je i inače sve shvatala isuviše ozbiljno - ispričala je njena majka Kendi Miler.

 

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

 

Kendi tvrdi da su te drugarice zapravo volele Lejsi i nisu joj želele ništa loše, ali da je njena ćerka postala opsednuta svojom kilažom. Najpre se koncentrisala na zdravu hranu i vežbanje, ali vrlo brzo je njena porodica primetila da se Lejsi ponaša neobično. Kad god bi išla u kupatilo, zaključala bi vrata i pustila vodu da teče.

 

- Govorila bi da se zaključava zbog mlađeg brata i da pušta vodu čisto da bi lakše obavila nuždu. Poverovala sam joj. Ipak, kad je počela naglo da mršavi, ozbiljno sam se zabrinula - govori majka.

 

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

 

U jednom trenutku, Lejsi je završila u bolnici, nakon što se onesvestila i lupila glavom o pod. Tada su primetili da ona povraća sve što pojede, ali samo su joj dijagnostikovali čir na želucu i pripisali lekove. Poslali su je psihijatru, ali niko nije ni pomenuo da je u pitanju poremećaj u ishrani.

 

- Nakon njene smrti, prvo sam krivila sebe. Međutim, ona je i doktore zavarala – kroz suze priča gospođa Miler.

 

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

Foto: Facebook/Lacey.Smarr

 

Sa 57 kilograma, Lejsi je spala na samo 40. Na dan kad je umrla, vratila se iz škole i požalila da se ne oseća dobro. Njen očuh našao ju je u nesvesti, pokušao je da je oživi i pozvao hitnu pomoć, ali nije joj bilo spasa. Na svoj rođendan pojela je sedam porcija hrane, ali majka sada veruje da je sve kasnije povratila.

 

- Bila je vrlo pametna devojka. Znala je dobro kako sve da sakrije - govori Kendi.

 

 

Ona je u spomen na svoju kći osnovala fondaciju “Lejsi” koja promoviše svest o anoreksiji, bulimiji i drugim poremećajima u ishrani i nudi pomoć porodicama sa sličnim problemima.

 

- Ako uspem da spasem samo jednu porodicu od ove patnje koju mi proživljavamo, onda moja ćerka nije umrla uzalud - zaključila je ova hrabra majka.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA