SAMO ZA TRUDNICE PUŠAČE: Evo kako da najlakše ostavite cigarete!

Ukoliko niste toliko aktivan pušač onda vam neće predstavljati problem da prestanete da pušite. Prestanite da kupujete cigarete i bacite sve stvari koje vas u kući podsećaju na njih. Svoje misli usmerite na druge stvari, ne razmišljajte o pušenju

  • 0

Opšte je poznato koliko je pušenje štetno, a naročito u trudnoći, zato se, ukoliko ste rob ove navike, morate se potruditi da prestane sa pušenjem pre nego što zatrudnite.

U nastavku vam donosimo neke od saveta koji vam mogu biti od pomoći u odvikavanju od pušenja.

Ukoliko niste toliko aktivan pušač onda vam neće predstavljati problem da prestanete da pušite. Prestanite da kupujete cigarete i bacite sve stvari koje vas u kući podsećaju na njih. Svoje misli usmerite na druge stvari, ne razmišljajte o pušenju. Prevenstveno vam je potrebna snažna volja kako biste mogli da se oduprete ovom poroku.

Kada krenete sa odvikavanjem, sigurno ćete na početku biti nervozni. Kako vreme bude prolazilo, tako će i vaša nervoza nestajati, a i potreba za cigaretama. Kako biste se odvikli od pušenja, savetujemo vam da smanjujete broj cigareta dan za danom.

Foto-ilustracija: Foter/zippaparazza! Foto-ilustracija: Foter/zippaparazza!

Nakon 4-5 dana smanjite broj cigareta za jednu. Ovim putem, vrlo brzo ćete pušiti samo jednu cigaretu dnevno. Ipak kritičan deo će uslediti na kraju kada ne bi trebalo da ispušite nijednu cigaretu. Tad možete da pušite po jednu cigaretu tokom tog kritičnog dana, a onda napravite što veću pauzu između dva dana kada pušite.

(Telegraf.rs / novi.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA