Evo šta se dešava u našem telu tokom pijanstva! (INFOGRAFIK)

Ko ne voli, makar s vremena na vreme, da proslavi neki srećan događaj ili utopi tugu uz čašicu ili kriglu svog omiljenog alkoholnog pića? No, malo ko zna kako naš organizam reaguje na ovaj svemoćni napitak

  • 9

Jeste li se ikad zapitali kako to naš mozak, jetra i ostali organi reaguju na alkoholnu zdravicu? Svi znamo kako se osećamo kad popijemo koju više.

Prvo smo euforični i srećni, pa onda lagano otupljujemo, a onda... polako jezik počinje da zapliće, memorija nam zakazuje, baš kao i udovi.

Zašto kad pijemo alkohol stalno trčimo u WC da piškimo?

Jutro posle nam je muka, boli nas glava, suva su nam usta... Jednostavno, mamurni smo.

Ako ste radoznali šta se sve to dešava u našem telu kad pijemo alkohol, evo jednog zanimljivog naučničkog prikaza:

Infografik: BestCollegesOnline Infografik: BestCollegesOnline

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acko

    8. mart 2015 | 11:41

    ..još da znam dobro ingliški pa da znam šta mi se to umladosti dešavalo.. ..svaki dan pred ručak popijem ćašicu rakije i to je sve..tog rituala se ne odričem..

  • DARKO 100%

    8. mart 2015 | 11:40

    U ime oca u ime sina da nas nemuci kiselina. Spasite nase bivse junake i njihove stomake. Neka nam piva bude vitamin Amin!

  • srb

    8. mart 2015 | 14:13

    Pijem ali umereno,svaki drugi dan uz rucak po pivo i jednom nedeljno sednem i popijem 5-6 komada,radim to vec 20 godina i krvna slika savrsena,zdrav sam ko dren,za razliku od moje zene koja je anti alkoholicar ali jede puno slatkisa,njena krvna slika katastrofa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA