Pogledajte kako kanabis ubija ćelije raka! (FOTO) (VIDEO)

THC usporava rast ćelija raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36 odsto

  • 12

Poslednjih meseci u Srbiji se priča kako bi kanabis mogao da se legalizuje u medicinske svrhe jer je efikasan u borbi protiv raka. Pojavio se snimak koji još jednom dokazuje kako THC ubija ćelije raka ne dirajući pritom zdrave ćelije.

Pol Armentano, analitičar Nacionalne organizacije za reformisanje zakona o marihuani (NORML), navodi da kanabinoidi daju nadu svima onima koji boluju od raka. Prvi navodi o tome su se pojavili 1974. godine.

ČOVEK HEROJ - IZLEČIO RAK KANABISOM: Lekari mu prognozirali još samo 18 meseci života! (FOTO)

U članku Vašington posta koji je izašao 1974 godine stoji da je THC usporio rast ćelija raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36 odsto.

Međutim, kako je taj članak izašao u jeku skandala Votergejt i Niksona nije bio ni primećen.

Printskrin: Youtube/ Lincoln Horsley Printskrin: Youtube/ Lincoln Horsley

Za vreme tog istraživanja su identifikovane 3 primarne komponente kanabisa, Delta 9 THC, Delta 8 THC i kanabinol (CBN). Sve ove komponente dokazano sprečavaju rast specifičnih tumora u plućima.

Vlasti već godinama stoje iza tvrdnje da kanabis nema medicinsku vrednost. Kanabis trenutno spada u kontrolisane supstance prvog reda, zajedno sa LSD-om, heroinom i ekstazijem. Smatra se da ove droge izazivaju zavisnost i da nemaju nikakav medicinski efekat. Međutim, interesantno je da vlada SAD ima patent za medicinsku primenu ove biljke.

(Telegraf.rs / Izvor: webtribune.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Au

    1. maj 2015 | 15:45

    Nema to veze sa drogiranjem. Kanabisom se sigurno može lečiti rak, ali to neodgovara farmaceutskoj mafiji koja uzima bilione od lekova za hemoterapiju.

  • Mihajlo

    1. maj 2015 | 17:04

    Nehumano je da nesto moze da leci i da je to dokazano a da neko koci na stetu korisnika

  • Kiki

    1. maj 2015 | 15:56

    Pusicu je dok ne umrem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA