Sve više mama POJEDE POSTELJICU svoje bebe. Osim što je odvratno, evo da li je i zdravo!

Prvi dokumentovan slučaj kada je majka pojela posteljicu svoje tek rođene bebe zabeležen je u Americi sedamdesetih godina

  • 15

Konzumiranje posteljice svoje bebe posle porođaja postao je pravi trend u svetu, najviše među poznatim majkama. Međutim, najnovije istraživanje pokazuje da posteljica može biti štetna za organizam, jer bebi u stomaku služi kao filter za sve toksične materije.

Mnoge majke misle kako je posteljica puna vitamina ali nije ništa drugo do filter za toksične materije i služi da bebu u stomaku štiti od raznih zagađivača.

UZNEMIRUJUĆE: Mame piju sok od posteljice svoje bebe i tvrde da je to zdravo!

Neki smatraju da konzumiranje posteljice može da poveća nivo energije organizma, poboljša kvalitet mleka dojilja i ublaži postporođajnu depresiju.

Sada, neki istraživači smatraju da ne postoje naučni dokazi da jedenje placente štiti organizam, ili da utiče povoljno na njegovo zdravlje.

Prvi dokumentovan slučaj kada je majka pojela posteljicu svoje tek rođene bebe zabeležen je u Americi sedamdesetih godina.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA