Evo kako da otpušite sinuse za 30 sekundi!

Ovo je neverovatno lak i efikasan metod da otpušite sinuse i rešite se nagomilane sluzi, bez ikakvih farmaceutskih proizvoda

  • 11

Svima nam se dešava da se probudimo ujutru zapušenog nosa, pogotovo tokom sezone alergija. Zato vam donosimo ovaj ineresantan metod kako da oslobodite kanale i otpušite sinuse.

 

Naravno, ovo nije metod kojim se možete izlečiti od uzroka, ali može da pomogne u kritičnim situacijama. Bilo bi dobro i da uključite začinjenu i ljutu hranu u ishranu, jer i ona deluje protiv zapušenih sinusa i sporednih nosnih šupljina. Pored toga, možete da držite na čelu morsku so, zagrejanu na 40 stepeni i umotanu u maramicu.

 

Evo kako da otpušite sinuse:

 

Prvi korak – stavite jezik na nepce i pritisnite dobro, napravite pokret kao da hoćete da uvučete jezik u grlo, ali zbog pritiska on ostaje uz nepce.

 

Drugi korak – stavite palac na tačku koja se nalazi tačno između obrva.

 

Treći korak – Pritisnite prstom tačku između obrva. Pritisak treba da bude prilično jak, a u isto vreme učinite opisani pokret jezikom, sve to u trajanju od 30 sekundi.

 

Nos bi trebalo odmah da procuri i sinusi se oslobode nagomilane sluzi. Prilikom ove vežbe, kosti oko sporednih nosnih šupljina se malo pomeraju i tako oslobađaju kanale.

 

(Telegraf.rs / SimpleOrganicLife)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zgembo

    2. oktobar 2017 | 00:15

    I stavite ves lonac na glavu i sedite na stiropor i zagarantovano sva sluz ce da nestane i svi problemi vezani za sinuse.

  • Srpski borac

    8. novembar 2015 | 21:46

    Ali pre toga,sipajte kapi za nos

  • dzo

    13. jun 2015 | 02:48

    I liznuo sam svoj lakat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA