≫ 

RUSKI MELEM: Evo čime se naša braća leče već vekovima! (RECEPT)

U Rusiji se recept za ovaj melem već vekovima prenosi s kolena na koleno, što znači da sigurno pomaže. Napravite ga sami i izlečite se od mnogih bolesti

  • 2

Ovaj melem je veoma lako napraviti, a potrebna su vam samo tri sastojka koji vas neće skupo koštati. Može dosta dugo da stoji pa nije loše napraviti ga i imati u kući.

 

Sastojci:

 

400 ml hladno ceđenog maslinovog ulja. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lep i jači miris; 1 jaje, domaće, organski proizvedeno; 60 g prirodnog pčelinjeg voska.

 

Priprema:

 

Skuvajte jaje, uzmite žumance i izgnječite ga. Sipajte ulje u šerpicu i u njega stavite vosak. Kuvajte na laganoj vatri i kad se vosak otopi počnite, malo po malo da dodajete žumance. Ulje će početi da pucketa, a ako počne da peni sklonite s vatre na kratko i nastavite tako dok ne umešate celo žumance.

 

Nakoan toga, procedite kroz cijediljku i sipajte u teglu. Pre nego što se stegne promešajte nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

 

Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo

Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo

 

Primena:

 

Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrejati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

 

Evo šta sve leči ovaj melem:

 

Upala sinusa: Istopite mast u kašiki i odmah naspite u pipetu. Da se ne bi stegla, radite ovo brzo. Nakapajte po nekoliko kapi u nozdrve dva puta dnevno, s pauzom od jednog sata između. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Mast "probija" sinuse i povlači na sebe sav gnoj.

 

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Michal Marcol

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Michal Marcol

 

Gnojni otitis (upala srednjeg uha): Komadić vate, umočen u ovu mast, stavite u uho. Po potrebi menjajte, a možete I da mažete mast direktno u uho. Mast izvlači sav gnoj. Može se primenjivati kod svake upale uha, ne mora biti gnojna.

 

Gnojna angina, upala krajnika: Stavite mast u grlo i obloge na vrat. Ako to radite uveče, ponavljajte proceduru 2-3 puta.

 

Bronhitis, bol u želucu i crevima: Tri puta na dan pre obroka, uzimajte po pola kašičice masti.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Fibromiomi do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis: U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Posle desetak dana cista bi trebalo da nestane. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, a odozgo najlon kesa. Ako je moguće, menjajte na svaka 2 sata.

 

Opekotine, čirevi, rane i bol u zglobovima: Nanesite se na obolelo mesto, umotajte i ostavite preko noći. Možete naneti samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.

 

Trofički ulkus (čir), gangrena: Stavljate papirne salvete natopljene mašću i menjajte na svaka 2 sata. Iz rana bi trebalo da počne da curi gnoj.

 

Hemoroidi: Pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 - 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

 

Napomena: Kod spoljne upotrebe mažite melem uveče i ostavite preko noći, a ako stavljate obloge za bolesne zglobove, umotajte ih maramom ili zavojem. Za unutrašnju upotrebu – budite sigurni da je vosak pravi, pčelinji i da je ulje maslinovo ceđeno na hladno.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    2. jul 2015 | 14:21

    Iliti Čudo melem. Pravila sam ga i koristila za upalu uva, neverovatno kako brzo deluje i kako mi je umirio bol. Za ostalo nisam probala, jer hvala Bogu nije bilo potrebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA