Evo zbog čega je EGIPATSKA DEPILACIJA šećernom pastom najbolja metoda za uklanjanje dlačica! (VIDEO)

Jedna od najstarijih metoda uklanjanja dlaka poslednjih godina ponovo je veoma popularna nakon što su je, zbog brojnih prednosti u odnosu na depilaciju voskom, mnogi kozmetički saloni uvrstili u svoju ponudu

  • 16

Egipatske lepotice koje su bile čuvene po baršunastoj koži navodno na tome mogu da zahvale kupanju u magarećem mleku i - uklanjanju dlaka pastom koju su spravljale od šećerne trske.

Ova metoda depilacije bila je saveznik lepe i meke kože jer ne izaziva upalne procese i iritaciju, a deluje i antialergijski. Posebno je pogodna za osobe koje imaju problema sa kapilarima, proširenim venama, psorijazom i ekcemima.

Ono zbog čega je u savremeno doba egipatska depilacija doživela ponovo da bude veoma tražen tretman u kozmetičkim salonima jeste činjenica da se šećerna pasta kojom se ona izvodi lepi samo za dlačice, a ne i za kožu, pa je tretman znatno manje bolan od tretmana voskom. Takođe, nije nužno da dlačice budu dugačke već ih je najbolje skidati kada su dugačke 3-5 milimetara.

Njena prednost je i u tome što na ovaj način možete uspešno da rešite problem uraslih dlaka, jer abrazivno svojstvo šećera deluje kao lagani piling koji uklanja mrtve ćelije sa kože.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ono zbog čega ćete je obožavati jeste činjenica da njeni rezultati traju 4-6 nedelja, a što više puta ponovite tretman, to će vam dlačice biti sve ređe.

Šećernu pastu za egipatsku depilaciju možete i sami da napravite u kućnoj radinosti. Evo kako.

Sastojci:

- 2 šoljice šećera (po mogućnosti smeđeg)

- 1/4 šoljice mlake vode

- 1/4 šoljice limunovog soka

- 1 mala kašika meda (nije nužno)

Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber

Priprema:

U vatrostalnu posudu stavite najpre šećer pa ga otopite na laganoj vatri. Dok je smesa još gusta dodajte joj proceđeni sok limuna i vodu. Sve dobro promešajte drvenom kašikom pa kuvajte na najslabijoj vatri 5-10 minuta, dok smesa ne poprimi crvenkasto-zlatnu boju.

Ugasite vatru i mešajte sve dok se ne izgubi površinska pena, pa smesu zatim preručite u staklenu posudu.

Upotreba:

Veoma je važno da temperatura paste neposredno pre nanošenja na kožu bude odgovarajuće temperature. Dakle, pustite pastu da se ohladi, ali ne preterano kako se ne bi stegla, već tek toliko da bude mlaka.

Uzmite malu količinu i oblikujte je u kuglicu, a zatim je prstima razvlačite dok ne posvetli.

Kožu prvo pređite tuferom sa bebi-puderom jer će to pomoći uklanjanje dlaka. Zatim rukom nanesite pastu na željeno područje u smeru suprotnom od rasta dlačica, a uklanjajte je brzim pokretima u smeru rasta dlačica. Kada uklonite ceo sloj, istu pastu ponovno oblikujte u kuglicu i iznova koristite.

(Telegraf.rs / Moj portal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    15. avgust 2015 | 19:25

    Treba samo naglasiti da se taj vosak od šećera ne baca posle, jer može da se iskoristi za pravljenje susam tabli ili pločica koje se prodaju na stadionima.

  • Iva

    15. avgust 2015 | 19:50

    Da odlicno...(bas ga ovako spremite moze I beli secer)

  • Zdrav Razum.

    15. avgust 2015 | 19:07

    Valja li ovo, dame?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA