RAK JE ZARAZAN: Muškarac dobio kancer od PANTLJIČARE! (VIDEO)

U svetu je zabeležen prvi poznati slučaj parazitske “zaraze” kancerom, što znači da je osoba tumor dobila od već bolesnog valjkastog crva koji se zatekao u njegovom organizmu

  • 0

U Kolumbiji je zabeležen slučaj raka izazvanog ćelijama koje nisu ljudske. Jedan muškarac zarazio se pantljičarom “hymenolepis nana”, koja je je dobila rak. Kancer se potom preneo na pluća i čovek je, nažalost, preminuo.

U OVOJ KUTIJI JE LEK ZA RAK PLUĆA: Kubanska vakcina stigla u Srbiju! (FOTO)

DANIMA JU JE BOLELA GLAVA, a onda su joj lekari pronašli ogromna jaja u mozgu!

- Moramo priznati da smo bili zapanjeni otkrićem ove nove vrste bolesti. U suštini, pantljičara koja je rasla u čoveku je dobila rak, koji se proširio na pacijenta i izazvao tumore – otkriva lekar Atis Mulenbahs iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, jedan od stručnjaka koji su učestvovali u istraživanju ovog neobičnog slučaja .

Naučnici ističu da je reč o prvom poznatom slučaju u kojem se tumor razvio iz zloćudnih ćelija parazita u ljudskom telu. Doduše, muškarac je imao HIV, koji slabi imuni sistem, što je verovatno imalo ulogu u preuzimanju tumora.

Pacijent je umro samo 72 sata nakon što je otkriveno da je rak izazvao parazit. Reč je o vrlo čestoj pantljičari, kojom je u svetu zaraženo oko 75 miliona ljudi, ali uglavnom bez značajnijih posledica po zdravlje.

(Telegraf.rs / The New England Journal of Medicine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA