ZVUČI ODVRATNO, ALI POMAŽE: Prdež nas čuva od raka, infarkta i Alchajmera!

Verovali ili ne, naši sopstveni gasovi sadrže jednu supstancu koja može da nas izleči od najtežih bolesti kao što je rak

  • 11

Naučnici su otkrili da miris naših sopstvenih gasova može da pomogne da se smanji rizik od mnogih bolesti kao što je rak, srčane bolesti i demencija.

PRDEŽ-DIJAGNOSTIKA: Evo kako gasovi mogu da otkriju da li imate rak ili neku drugu bolest!

Vodonik sulfid je jedan od smrdljivih gasova koje stvaraju bakterije pri raspadanju hrane u crevima. Ovaj gas je toksičan u velikim količinama, ali u malim dozama pomaže pri zaštiti ćelija i borbi protiv bolesti, zaključak je istraživanja sprovedenog na “Exeter University”.

Kada su ćelije pogođene bolešću, one aktiviraju enzime da prave male količine vodonik sulfida. Ova supstanca pomaže očuvanju mitohondrija koje su proizvođači energije u ćelijama, kao i regulatori upalnih procesa. Bez mitohondrija ćelija bi se jednostavno ugasila.

Foto-ilustracija: Profimedia./Alamy Foto-ilustracija: Profimedia./Alamy

Istraživači su otkrili novu komponentu koju su nazvali AP39, a ona pomaže telu da proizvodi potrebne količine vodonik sulfida.

Veruju da ona može da spreči ili okrene proces oštećenja mitohondrija što je najvažnije za sprečavanje moždanog udara, srčanih bolesti, dijabetesa, artritisa, demencije i starenja generalno.

- Kada ćeliju pogodi bolest, ona angažuje enzime da generišu malu količinu vodonik sulfida. To održava rad mitohondrija i održava ćeliju u životu. Bez nje ćelija bi umrla – kaže profesor Met Vitmen.

- Iskoristili smo ovaj prirodni proces tako što smo napravili komponentu AP39, koja polako doprema male količine vodonik sulfida i štiti mitohondrije – kaže on.

Istraživanja se još uvek ne vrše na ljudima, ali prvi rezultati ukazuju na to da bi supstanca AP39, prilikom destruktivnih stanja poput kardiovaskularnih bolesti, mogla da pomogne da preživi čak do 80 odsto više mitohondrija.

- Iako je vodonik sulfid poznat kao smrdljivi gas, prisutan u pokvarenim jajima i našim sopstvenim gasovima, mogao bi se pokazati kao veoma značajan u budućim tretmanima za mnoge bolesti – rekao je dr Mark Vud, jedan od istraživača.

Šta mislite da li gasovi mogu stvarno da leče teške bolesti? Ostavite komentar i podelite svoje mišljenje s drugima.

(Telegraf.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ale

    9. novembar 2015 | 19:43

    E dobro sto ste ovo objavili da ne moze zena vise da mi prigovara

  • Sofie

    9. novembar 2015 | 15:39

    Znaci gradski prevoz mu dodje kao banja.

  • Migra

    9. novembar 2015 | 15:49

    Zato su stari pričali ,,Kad prdneš dve banke manje doktoru,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA