MOŽDA SE BAŠ VI OVAKO ZOVETE: Ovo je najpopularnije ime na svetu!

Prema statistikama, ime koje je napopularnije u svetu se nalazi u samom vrhu učestalosti davanja u dve trećine zemalja Evrope, ali i u Americi

  • 5

Otkako svet postoji, u narodu se uvek izdvajalo po jedno ime koje je važilo za najpopularnije. Sada se izdvojilo ono koje nose mnoge devojčice širom sveta, a predstavlja "mudrost" i nose ga mnoga ženska deca i u našoj zemlji.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kako će se zvati vaše DETE, ako mu na vreme NE DATE IME!

Najpopularnije ime na svetu u ovom trenutku, prema istraživanju Laure Votenberg je SOFIA, a najčešće se pojavljuje u Meksiku, Italiji, Rusiji i SAD.

OVO SU NAJČEŠĆA IMENA U BG: Milica i Luka su skinuli s trona Aleksandra i Jelenu!

- Neverovatno je da na toliko različitih jezika i u različitim kulturama jedno ime zvuči isto. To verovatno govori o načinu na koji se kultura danas prenosi - ispričala je Laura za Live Science.

Ovo su najčešća muška imena u Srbiji od 1931. (INFOGRAFIK)

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Sofia je među 25 prvih imena u dve trećine zemalja koje vode statistiku o učestalosti davanja određenih imena deci, većinom u Evropi i Americi.

PLAMEN, MRGUD, GLJEB, ZDRAVICA, OMILJEN, GRANIT: Evo najluđih imena koje Srbi daju deci!

Ovaj fenomen je naučnica pokušala da objasni činjenicom da se ime Sofia izgovara lako na svim jezicima i označava "mudrost".

Inače, ono što je interesantno je da su imena koja su do sada bila popularna u svim krajevima sveta Marija i Ivana, sve ređa.

- Roditelji deci daju unikatna imena za koja smatraju da zvuče moderno. Upravo zbog toga što je prečesto u svetu, imenu Sofia uskoro mogla da opadne popularnost- zaključila je Laura.

(Telegraf.rs / Zadovoljna.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    11. novembar 2015 | 08:34

    Симеуна, Исидора, Алексија, Мила, Мирјана, Гордана, Ташана, Милена, Тамара, Наташа, све наша лепа женска имена и шта им фали?

  • tasa

    12. novembar 2015 | 20:04

    Joj nisu Ljiljo. Tamara je hebrejsko sasvim sigurno, Isidora, Simeuna grcka...I neka druga takodje. Ljiljana je nase ime i lepo ime; Mirjana takodje nase i divno ime. Meni se svidja i Vesna,a i Krinka(koje skoro niko nema danas.)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA