Ova reklama za Barbiku razbesnela je neke roditelje, dok je druge oduševila! (VIDEO)

Po svemu sudeći “lutkice, krpice i suknjice” u današnje vreme više nisu samo “stvari za devojčice”. Dokaz za to je nova, kontroverzna reklama za "Barbie" lutku

  • 8

Za 56 godina svog postojanja na svetskom tržištu, kultna Matelova lutka Barbika uvek je za ciljnu grupu imala isključivo devojčice. Međutim, sada se sve to promenilo.

Ovo je jedina Barbika koju bi trebao da ima svaki muškarac! (VIDEO)

Barbika izdala fanove! Uradila je nešto što niko nije očekivao (FOTO)

U reklami za novu “Moschino Barbie” omiljenom lutkom igra se i jedan oduševljeni dečak.

- Moskino Barbika je tako žestoka! - ovim rečima je mali plavušan s trendi “čiroki” frizuricom opisao lutku odevenu u crnu kožu, koja dolazi uz mnoštvo crnih, belih i zlatnih asesoara.

Iako su sve Barbike iz ove kolekcije planule za samo jedan sat, i to po ceni od 150 američkih dolara za samu lutku i jedan komplet odeće, nisu baš svi bili oduševljeni.

PrintSkrin: YouTube/Moschino Official PrintSkrin: YouTube/Moschino Official

Po svemu sudeći, još uvek živimo u svetu u kojem vladaju rodni stereotipi, a naročito kad su deca u pitanju, jer je na društvenim mrežama mnogo gnevnih očeva i majki koji se ne slažu sa tim da bi njihovi sinovi trebalo da se igraju lutkama, a ponajmanje da se bave modom.

Tvorac ove Barbike, kreativni direktor kompanije “Moschino” Džeremi Skot, objasnio je da je lutku kreirao u sećanje na dečaka kakav je on sam nekad bio.

- Kad sam razmišljao o konceptu za samu reklamu, bilo mi je prirodno da se tu nađe jedan dečačić, koji će predstavljati sve mališane koji su, poput mene kad sam bio mali, odrastali igrajući se Barbikama. Barbi je za mene bila mnogo više od lutke. Ona je moja muza – rekao je Skot.

S kakvim ste igračkama vi najviše voleli da se igrate kao mali?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    19. novembar 2015 | 14:50

    100% подржавам! Још један еволутивни изазов. Питајте девојчице какве дечаке воле - са барбикама, или без њих. Богу хвала што постоје жене!!!

  • Мрвица

    19. novembar 2015 | 15:35

    Decak koji se igra sa barbikama zaljubi se u muskarca...dokazano! Autici su za decake

  • esma

    19. novembar 2015 | 16:01

    Posto je anketa hipoteticki postavljenja tesko je odgovoriti bez malog pojasnjenja koje se odnosi na shvatanje da je sasvim moguce da se decaci i devojcice u nekom uzrastu igraju i barbikom kao sto su neke devojcice i loptu koja je zajednicka volele i strele i autice ,ali onog trenutka kada decaci izgube interesovanje menjao bi se odgovor ili koji je to uzrast ,jer je individualan,kada mozemo uticati na formiranje decijih navika ,u tom slucaju samoinicijativno ne bih kupila ,ali ne bih imala nista protiv kada bi pozeleo ovu fensi Barbiku da je dobije ,cak bih volela da ima razvijenu mastu i da pokazuje bilo kakvo interesovanje za lutke ,crtane filmove i igrice u meri ...slikovnice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA