DOKAZANO: Ženama je čokolada potrebnija nego muškarcima! A evo i zašto

Ako vam zena "pojede sve slatkiše po kući", to nije slučajno. Postoji jako bitna činjenica koja će vam objasniti zašto je to tako

  • 2

Ukoliko obratite pažnju shvatićete da su žene te koje se češće žale na to da im se jedu slatkiši, dok su muškarci gotovo nezainteresovani.

ČOKOHOLIČARI, STIGLA JE: Najbolja čokolada ikada! (FOTO)

Stiže čokolada koja se NE TOPI i ne lepi za prste!

Mnoge žene koje poznajete obožavaju čokoladu, kolače ili čoko bombone, pa i ako pokušavaju da ih izbegnu misle na njih do nivoa opsesije, piše Index.

Kad su pod velikim stresom ili im je potrebna uteha, žene će prekršiti svaku dijetu i "pasti u zagrljaj" slatkišima.

S druge strane, od muškaraca često čujete: "Jedan red mi je dovoljan" ili "Nisam baš lud za slatkim" i takvim izjavama ostajete zatečeni, jer vam ništa nije jasno.

Printskrin: Youtube/That Sugar Film Printskrin: Youtube/That Sugar Film

Međutim, stvar je vrlo jednostavna. Stručnjaci ističu da je to je čista hemija!

Čokolada sadrži serotonin koji stvara osećaj sreće i deluje protiv depresije, a žene proizvode čak 52 odsto serotonina manje od muškaraca, objašnjava doktor Kolbert, autor knjige "I can do this diet".

Upravo zbog toga žene grabe za čokoladom, da bi se smirile i utešile, pa čak i nagradile. Muškarcima čokolada ni ne pada na pamet kad su pod stresom.

Mnoga istraživanja pokazala su da zbog slabije proizvodnje serotonina žene češće padaju u depresiju od muškaraca i sklonije su promenama raspoloženja.

 

Foto: Wikipedia / André Karwath aka Aka Foto: Wikipedia / André Karwath aka Aka

Naravno, sve ovo ne treba da bude izgovor za preterivanje sa slatkišima, jer su oni ipak štetni za vaše zdravlje i izgled, a mogu izazvati i dijabetes.

Nivo serotonina se može podići uz pomoć voća, povrća, orašastih plodova i jaja, a još više vežbanjem, smehom i boravkom na svežem vazduhu, pogotovo ako je sunčano vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    4. mart 2016 | 06:38

    Ženama posle čokolade dobro zalegne i banana,čisto da bi se oslobodile od stresa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA