Ako imate dlačice BAŠ OVDE, to je upozorenje: Možda imate ozbiljnih problema sa srcem!

Naučnici smatraju da postoji jaka veza između dlačica u kanalu uveta i bolesti koronarnih arterija

  • 1

Prema naučnicima, imati crne dlačice unutar uveta može ukazivati na srčani udar!

Istraživanje koje je dovelo do ove ideje uradio je dr Sanders T. Frenk i njegov tim i objavljeno je u New England Journal of Medicine. Ono ukazuje na to da dijagonalni nabor na ušnoj školjci može biti znak bolesti srca.

Zainteresovani za ovaj odnos uveta i srca, naučnici su se udružili sa dermatologom kako bi pronašli odgovore. Prema pismu objavljenom 1984. godine u New England Journal of Medicine, postoji jaka veza između dlačica u kanalu uveta i bolesti koronarnih arterija.

Polovina ljudi koji dobiju INFARKT ni ne znaju za to! Proverite da li ste i vi preživeli TIHI srčani udar (VIDEO)

Grupa lekara, uključujući i Ričarda F. Vagnera sa Boston University Medical School pretpostavlja da uzrok ugrušaka u arterijama može da bude dugotrajno izlaganje androgenu, muškom hormonu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Godine 1989. pojavio se još jedan članak na tu temu, ovaj put u indijskom Heart Journal. Ovaj članak je izložio rezultate istraživanja učinjenog na 215 indijskih bolesnika, koja se bavi vezom između ušne resice, dlačica u uvetu i bolesti koronarnih arterija.

SISTEMATSKI PREGLED: Evo koje analize MORATE da uradite sa 30, 40, 50 ili 60 godina!

Prema autorima, "značajna razlika je takođe uočena između muškaraca sa i bez prisustva dlačica u uvetu odgovarajuće starosne grupe".

Iako odnos između dlačica u uvetu i srčanog udara još uvek ostaje koliko toliko nejasan, ne bi bilo loše, ako primetite rast dlačica u uvetu da odete kod lekara.

(Telegraf.rs / Izvor: ekskluziva.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA