Volite da pravite frizure tamo dole? Možda je lepo, ali može da bude VEOMA OPASNO!

Neka zbog trenda, neka zbog higijene, ali svaka žena voli da joj intimna zona bude sređena. Zapitajte se da li je to dobro

  • 3

Mnoge žene danas ukrašavaju svoju intimnu zonu, a najčešće zbog potencijalnih seksualnih odnosa i boljih seksi igrica. Ipak, dokazano je da se tako ne treba igrati.

Ovako se pravilno pere vagina!

Evo zašto bi trebalo SVAKE NOĆI da spavate GOLI!

Rezultati istraživanja pokazuju da većina žena otklanja dlačice sa intimne zone zbog lične higijene, iako medicinski stručnjaci stalno upozoravaju da je takvo razmišljanje pogrešno.

Prethodna ispitivanja na ovu temu su pojasnila da lepši pol skida dlake kompletno, jer smatra da je to važno za seksualne odnose.

Naučnici i ovo osporavaju.

Najnovija studija, koja je objavljena u Časopisu "JAMA Dermatology", objašnjava zašto je uklanjanje dlačica u predelu intimne regije opasno za vaše zdravlje.

Printskrin: YouTube/TheTalko Printskrin: YouTube/TheTalko

- Stidne dlačice služe da odbrane tu zonu od različitih bakterijskih i virusnih infekcija - objašnjava dr Vanesa Meki, član Kraljevskog univerziteta.

- Uklanjanjem ovih dlaka, žene se izlažu napadu patogenih bakterija, koje tada mnogo lako dospevaju u unutrašnjost organizma, a onda to nije samo pretnja za vašu kožu - dodaje.

- Ono što svaka dama treba da zna je da stidne dlake regulišu i vlažnost područja, a ona sprečava mnoga gljivična oboljenja - naglašava dr Meki.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ispitivanje je pokazalo da 84 odsto žena stilizuje svoju "frizuru dole", a 62 odsto Amerikanki ima običaj da kompletno uklanja dlake.

Dr Vanesa Meki upozorava da uklanjanjem stidnih dlaka svoj polni organ direktno izlažete opasnim bolestima, kao što su vaginalna infekcija, infekcija grlića materice, zapaljenje folikula dlaka, stvaranje cista i ozbiljnih alergijskih reakcija.

Gaće ili druga garderoba nisu dovoljna zaštita za vašu intimnu regiju, pa je savet da ne odstranjujete stidne dlačice.

Foto-ilustracija: Foter.com / marsmet532 Foto-ilustracija: Foter.com / marsmet532

Pogledajte video i testirajte sebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vozd

    31. jul 2016 | 20:07

    A muskarci,jel oni mogu?

  • Tanja

    1. avgust 2016 | 20:22

    Meni je zaista ruzno kad zena obuce kupaci kistim a na preponama joj vire stidne dlake i za to jesam za brijanje ili depiliranje ko sta voli te preponske regije tzv.bikini zone ali nisam za apsolutno otklanjanje dlaka, cemu to.Da li je lepse sa dlakama ili bez stvar je ukusa ali sto se urednosti tice dovoljno je pobrinuti se za preponsku regiju.

  • Dr.

    1. avgust 2016 | 02:26

    Iz ličnog iskustva...estatski je lepše.Al otklanjanjem dlačica kod muškarca se javlja znojenje...dlačice su neka vrsta izolacice izmedju dodira kože i kože...a znoj izaziva ojed a ojed uzrokuje infekcije i svasta nesto...recimo ranice koje mogu da budu otvoreni kontakt za preuzimanje bolesti od zena u kontaktu sa muskarcem.Onda vam kondom nista nepomaze.U oba slucaja i kod žene i muškarca bog je rekao dlačice DA al ljudi sve granice pomeriše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA