≫ 

Nije svejedno na kom delu tela imate BUBULJICE! Mesto na kom su se pojavile otkriva šta vam fali

Ako vam se bubuljice i akne javljaju samo na licu, to najčešće ne predstavlja neki veći problem, osim toga što estetski baš i nije lepo. Međutim, ako počnu da se pojavljuju na drugim delovima tela, to može da ukazuje na ozbiljan zdravstveni problem

  • 0

Nastanak akni i bubuljica na našem licu i telu najčešće uzrokuju loša higijena i nezdrave namirnice koje jedemo. Neka područja se lakše tretiraju od drugih. Promena načina života i režima ishrane je najbolji način da ih se otarasite.

Imate ove sitne crvene bubuljice po telu? Evo šta su one i zašto su opasne (FOTO)

Ako na ovim tačkama na licu imate akne, postoji šansa da bolujete od opasne bolesti! (FOTO)

Šta tačno znače akne na različitim delovima tela? Pogledajte dijagram na prvoj fotografiji i saznajte.

Zona 1: Hormoni

Kao i na vilici, akne na vratu mogu ukazati na pojačan rad nadbubrežne žlezde. Drugi razlozi mogu biti stres ili visok unos šećera.

Nega lica, Akne, bubuljice, mitiseri, Čišćenje lica, lepota, Brijanje

Zone 2 i 3: Stres

Akne na ramenima ukazuju na to da ste pod stresom, ranjivi  i osetljivi.

Zona 4: Problemi sa varenjem

Najčešći uzrok akni na grudnom košu su problemi sa varenjem, poput nezdrave ishrane, loše navike u hrani, previše prezačinjene hrane ili mnogo hladna pića.

Foto: diynetwork.us Foto: diynetwork.us

Zone 5 i 6: Vitamini

Akne na rukama se javljaju u vidu sitnih crvenih tački poput osipa. Najčešći uzroci su loša cirkulacija i gomilanje mrtvih ćelija u korenu dlake, kao i nedovoljno unošenje i loše korišćenje vitamina u organizmu.

Zona 7: Nivo šećera

Na stomaku se nalazi veoma malo znojnih žlezda, pa su najčešći uzroci akni na ovo delu tela visok šećer ili veoma uska odeća.

Ilustracija: Profimedia Ilustracija: Profimedia

Zona 8: Higijena ili polno prenosive bolesti

Urasle dlake nastale od depilacije ili brijanja najčešći su uzrok akni na preponama i u karličnom delu. Loša higijena je takođe jedan od glavnih uzročnika. Ipak, mogu biti i bradavice ili simptom neke polno prenosive bolesti, naročito ako vas mesto svrbi, gnoji se, i ne pokazuje znake poboljšanja posle 3-4 dana.

Zone 9 i 10: Osetljiva koža ili alergije

Akne na butinama najčešće su reakcija na mleko za telo, gel za tuširanje, deterdžent za veš. Na potkolenicama se često pojavljuju i kao posledica uraslih dlaka od brijanja i depilacije.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Zone 11 i 12: Nervoza i varenje

Leđa su deo najčešće zahvaćen aknama, a najčešći uzroci su alergije, preterano znojenje, loša higijena.Još neki od uzroka su  i loša ishrana puna masne i kalorične hrane, ili slab i nedovoljan san.

Zone 13 i 14: Varenje

Postoje tri glavna razloga za pojavu akni na guzovima: prljav, zatvoren i uzak donji veš; veoma suva koža; i loša ishrana ili problemi sa varenjem, sa mnogo hladnih pića i veoma začinjenom hranom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA