Ovaj čovek je 555 dana živeo sa srcem u torbi, ali stvarno!

Ako vas zanima koliko su medicina u nauka napredovale, zanimaće vas ovaj čovek kome je ranac 18 meseci bio zamena za srce!

  • 6

Pre devet godina, dok je bio student poslednje godine na Univerzitetu  u Mičigenu, Stan Larkin se srušio na košarkaškom terenu. U bolnici su otkrili da pati od kardiomiopatije, genetskog stanja koje isteže srčani mišić i sprečava efikasan protok krvi.

Kako prenosi National Geographic, Larkinu su 2014. godine morali da izvade srce, i zamene ga mašinom.

Ono što on nije mogao ni da zamisli je da će ga pustiti iz bolnice takvog - bez srca. Mašina koja ga je održavala u životu, težila je 10 kilograma, i bila je sa nekoliko cevčica povezana sa njegovim telom, i stajala je u rancu koji je Larkin nosio sa sobom. Tokom dugih 18 meseci, toliko se navikao na svoj ranac, koji ga nije sprečavao ni da igra košarku, da je počeo da se šali: "Osećate se kao da imate ranac sa knjigama i krenuli ste u školu."

ALEKSANDRU JE SRCE PRESTALO DA KUCA 26. MAJA: Sada vas on i njegova deca mole da mu pomognete! (FOTO)

PrintSkrin: YouTube/UMHealthSystem PrintSkrin: YouTube/UMHealthSystem

Larkin se u maju ove godine oprostio sa svojim veštačkim srcem i dobio je novo, pravo srce, zahvaljujući transplataciji.

Oseća se sjajno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA