Ako ovako ZABODETE SUNCOBRAN na plaži, nema šanse da ga oduva vetar (VIDEO)

Leteći suncobran može da bude prilično opasan i za vas i za ljude u okruženju

  • 3

Nagla promena vremena, pljusak i vetar skoro svima pokvare raspoloženje, a posebno je to slučaj ako ležite opušteni na svojoj omiljenoj plaži. U ovakvim prilikama može da nastrada i vaš suncobran.

Ovaj izum sačuvaće vaše VREDNE stvari na plaži od KRAĐE (VIDEO)

Sigurno vam se desilo da vam vetar odnese ili polomi kišobran. Ista stvar može da se desi i vašem sunobranu, ako ne povedete dovoljno računa.

Možete li da zamislite scenu kako iznenada počinje da duva snažan vetar, a vi po plaži jurite svoju omiljenu zaštitu od sunca. U prvi mah ovo deluje smešno, ali nije uopšte bezazleno.

"Leteći suncobran" može da bude prilično opasan i za vas i za ljude u okruženju, jer nisu retke situacije da im je baš on razbio glavu.

Printskrin: YouTube/KiterTodd Printskrin: YouTube/KiterTodd

Promena vremena u toku leta obično donosi burnije vetrove, koji veoma brzo mogu da promene i smer. Na sve ovo morate da budete spremni, i vi i vaš suncobran.

Ovo su stvari koje treba da uradite da što bolje osigurate svoj suncobran na plaži.

Izaberite čvršći suncobran sa tegom

Poznato je da se mnoge osobe odlučuju da koriste lake, plastične suncobrane, jer ih je mnogo lakše doneti do plaže. To je razumljivo. Ipak, trebalo bi da razmislite o tome koja muka vam se više isplati. Mali, lagani suncobrani su lak plen za letnji vetar. Umesto da jedan ovakav jurite po plaži, pametnije je da se opredelite za suncobrane sa metalnim šipkama i žicama, a najbolja varijanta je da oni imaju dodatne tegove u predelu postolja.

Foto-ilustracija: Foter/sky#walker Foto-ilustracija: Foter/sky#walker

Nabavite pričvršćivač za suncobran

Ovaj jeftini dodatak, takođe, može da osigura vaš suncobran. Predstavlja jednu vrstu sidra, jer njegov kraj ima navoje kao na šrafu, pa ga je samim tim jednostavnije "usidriti" duboko u pesak ili šljunak. To ćete izvesti snažnim kružnim pokretima i tako sprečiti da vaš suncobran odleti pri prvom udaru vetra. Na taj način štitite i sebe i druge.

Osigurajte držač suncobrana kamenjem

Ako nemate ni teg, a ni dodatak koji će "usidriti" suncobran, onda je najbolje rešenje da ga zabodete što dublje možete i da ga dodatno osigurate kamenjem, tako što ćete dršku opkoliti sa svih strana.

Foto: carpatys.com Foto: carpatys.com

Nagnite suncobran ka pravcu iz kog duva vetar

Ukoliko na ovaj način postavite svoju dragocenu zaštitu od sunca, istovremeno ćete se zaštititi i od vetra. Ako je suncobran postavljen uspravno, vrlo lagano može da odleti. Treba napomenuti da smer duvanja vetra može da se promeni, ali u ovom slučaju dovoljno je da i vi promenite položaj suncobrana.

Dodatno obezbedite suncobran uz pomoć malih trikova

Kada montirate suncobran i zabodete ga u pesak ili šljunak, možete dodatno da se osigurate. Jedna od mogućnosti je da oko baze suncobrana napravite peščani nasip, koji ćete učiniti čvršćim ako ga natopite vodom. Naime, voda popunjava sve rupe duboko u pesku i samim tim se on steže. Osim ovoga, možete iskoristiti sve što vam je na dohvat ruke da biste obezbedili da vaš suncobran ne odleti.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pored ovog problema, na plaži su česte i krađe. Koliko god da se čuvate, lopovi su prilično sposobni. Ali ipak, postoji jedinstven način da sačuvate novac, telefone, dokumenta i slično.

Napravite tajno skrovište

U pesku ili šljunku, iskopajte rupu veličine dečje plastične kantice, na primer. U nju smestite sve svoje bitne stvari i prekrijte peškirom. Niko neće da pretpostavi gde se krije vaše blago.

U videu možete da pogledate sve detalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    25. jul 2016 | 19:17

    Ne bih se složio sa jednim, kada se zabada drška od suncobrana, zabada se pod uglom od 45°, manje više, i kada ne moze dalje onda se ispravi i vrti u krug. Tako se postiže da je sam špic drške u većoj dubini nego kada se zabada pravo. A da ga vetar ne bi oduvao, i 1cm dublje je velika razlika. U zdravlje

  • nesso

    25. jul 2016 | 22:37

    kad duva vjetar jedino pomaze da zatvorite kisobran

  • Uuuu

    26. jul 2016 | 12:47

    Da,ovo zadnje na snimku, stavis vredne stvari, odes da se kupas, a neko te pre toga video, i kad se vratis sa kupanja, pogledas u karticu, i ono nema nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA