≫ 

Ovaj čovek vežba sa SRCEM U RANCU! On jeste teško bolestan, a pogledajte te MIŠIĆE (FOTO)

Koliko puta vam se desilo da odustanete od vežbanja zato što napolju pada kiša? Ovaj momak ne odustaje ni otkada su mu izvadili srce

  • 7

Endrju Džouns (26) iz Konektikata, bavi se bodibildingom i baš ništa ne može da ga spreči da vežba. On odlazi u teretanu sa veštačkim srcem koje nosi u rancu svuda sa sobom.

Ovaj čovek je 555 dana živeo sa srcem u torbi, ali stvarno!

Endrju je preživeo srčani udar, a nakon toga su morali da mu ugrade veštačko srce da bi preživeo.

Njemu je prvi put pozlilo 2012. godine kada je počeo da se guši dok je trčao, a nakon dve godine dobio je visoku temperaturu i iskašljavao je krv.

Tada su mu u bolnici rekli da ima kardiomiopatiju. Nakon toga je postao toliko slab da nije mogao da stoji, hoda, pa ni da se obuče sam.

Nekoliko meseci kasnije rekli su mu da mu je neophodna transplatacija srca ili će umreti. Pošto nije bilo organa na raspolaganju, njemu je ugrađen pejsmejker i veštačko srce koje sada nosi u rancu.

Iako se bori sa smrću svaki dan, on sada ponovo ide u teretanu i kaže da plače posle svakog treninga, jer se oseća zahvalno što je živ.

– Tako nešto nikad ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Ne možeš da dišeš, ne možeš da razmišljaš, da jedeš ili da spavaš. Život sa ovom bolešću mi je postao depresivan i fizički bolan. Morao sam da prestanem da radim, jer nisam mogao da stojim duže od 10 minuta. Plašio sam se da idem u kuhinju, jer je to značilo da ću morati da idem uz i niz stepenice. Moj život se raspadao i samo sam želeo olakšanje – opisao je hrabri mladić kroz šta je prošao.

Njegovo veštačko srce ima dve cevi koje su mu ugrađene u telo i pružaju se do mašine koju nosi u torbi, a ona pumpa krv kroz telo.

Endrju ne sakriva svoje ožiljke već ih ponosno pokazuje i objašnjava svakom ko pita zašto stalno ima ranac.

– Radim u maloprodaji sa skraćenim radnim vremenom i kupci me stalno pitaju zašto uvek nosim ranac. Kada im odgovorim na to pitanje oni se šokiraju i misle da se šalim, jer izgledam zdravo. Nikada me nije strah da izađem u javnost ili da skinem majicu pred ljudima – objašnjava Džouns.

Ne propustite ni priču o deki koji svojim gimnastikom izvajanim telom slobodno može da nabije komplekse i mnogo mlađim momcima:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovana

    19. jul 2016 | 13:00

    Lep momak,zelim ti puno zdravlja i srece u zivotu zasluzio si!

  • G1ŠKA

    19. jul 2016 | 12:37

    Bravo kralju svaka ti cast,bravo!!

  • Tamara

    19. jul 2016 | 14:24

    Kukavice umiru svaki dan, a heroji samo jednom. Ovaj momak je heroj, divim mu se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA