UŠLA VAM JE VODA U UŠI NA KUPANJU: Izvadite je bez muke, pomoću ovih trikova

Muka vam je od same pomisli na vodu u ušima, a naročito teško podnosite zujanje, bubnjanje i nesnosan bol. Evo kako vrlo brzo da rešite ovaj problem

  • 1

Mnogi ljudi se tokom leta muče sa vodom u ušima, koju možete izbeći jedino ako ne potapate glavu tokom plivanja. Ali onda nema potpunog uživanja. Evo kako da rešite problem da biste mogli da se opustite.

Kad ovo budete videli, više nikad uši nećete čistiti štapićima (VIDEO)

Ako vam se pojave DLAKE U UŠIMA, trk kod lekara! Inače, može da bude kasno

Često se ljudima zapuše uši od vode posle kupanja, pogotovo tokom leta. Osim što je to neprijatno, postoji i opasnost od infekcije uha, prenosi 24 sata.

Uz pomoć ovih sedam trikova rešićete se vode iz ušiju brzo. Ali, ako to ne uspe i ako počnete da osećate bol u uhu, svakako posetite lekara.

Napravite kapi od alkohola i sirćeta

Ova mešavina omogućiće izlaz vodi iz ušiju i uz to će da spreči infekciju. Postupak je jednostavan. U bočicu stavite pola alkohola i pola belog sirćeta, dobro promućkajte i stavite nekoliko kapi u uho. Iscedite tečnost iz uha naginjanjem glave u stranu. Kiselina će da razgradi cerumen u uhu i da napravi prolaz, a alkohol će da pomogne pri isparavanju vode. Ovo ne praktikujte ako imate oštećenje bubne opne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kreirajte vakuum u uhu

Položite uho iz kojeg voda neće da izlađe na dlan, a zatim dlan pritiskajte ka njegovoj unutrašnjosti. Tako ćete napraviti blagi vakuum za izvlačenje vode iz uha. Vakuum se može napraviti i prstom. Okrenite uho prema dole, u njega gurnite prst i brzo ga izvucite. Ponavljajte postupak dok voda ne izađe. Prst mora da bude čist. Pokušajte i da masirate uho u smeru kazaljke na satu.

Osušite uho toplim vazduhom

Ako vam je pri ruci, upotrebite fen za sušenje kose. Namestite ga na najslabije i stavite na rastojanje od 30 cm od uha. Topao vazduh će podstaći isparavanje vode iz uha.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Skačite na jednoj nozi

Nagnite glavu na stranu gde je uho puno vode, stanite na jednu nogu i skačite. U isto vreme povlačite ušnu resicu, jer to može malo da raširi ušni kanal. Ako ne želite da skakućete, pokušajte da nagnete glavu i da povlačite resicu.

Lezite i računajte na gravitaciju

Lezite potrbuške sa glavom postavljenom tako da je uho u kojem je voda prema dole i ostanite tako nekoliko minuta. Gravitacija bi mogla da učini svoje, odnosno voda će da iscuri iz uha, jer će pronaći svoj put.

Žvačite ili pomerajte usta na taj način

Kosti vilice nalaze se blizu uha. Pojedite nešto, stavite žvakaću gumu u usta ili jednostavno improvizujte, u isto vreme nagnite glavu prema dole sa uhom koje nije zahvaćeno vodom, pa je naglo okrenite na drugu stranu.

Pokušajte da zevate

I zevanje pomaže kao i žvakanje, jer se kosti oko uha kreću. To može da donese olakšanje, odnosno da pomeri vodu i da je podstakne da izlađe.

Pogledajte i kako da zaštitite telefon od vode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA