IZVINI, ĆERKO, ŠTO TE NISAM VOLELA KAD SI SE RODILA: Foto-ispovest ove mame topi srca

Mesecima nakon što se porodila, ovoj majci nije bilo ni do čega, pa ni do vlastitog deteta. Dve godine kasnije, ona je odlučila da ispravi svoju grešku

  • 9
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kada je ostala u drugom stanju, Sujata Setia (35) znala je da ne želi da ima decu. Ipak, izgurala je nekako tu trudnoću do kraja, a onda je tek nastao pakao, kako za nju, tako i za njenu ćerkicu Ajat.

Dramatične ispovesti muževa čije žene su ABORTIRALE! Evo kako se ONI osećaju zbog gubitka bebe!

RODITELJI: Znate li koliko SNA je vašem detetu zaista dovoljno?

Ovu majku iz Kenta, odmah po rođenju bebe uhvatila je jeziva postporođajna depresija iz koje se jedva izvukla. Ipak, sve je s vremenom došlo na svoje mesto i majčinsko srce je ipak omekšalo i ona je zavolela svoje dete.

Ali, s navalom toplih roditeljskih emocija, javila se i užasna griža savesti. Zato je Sujata, inače fotograf po profesiji, odlučila da posveti čitavu izložbu fotografija svojoj sada voljenoj ćerki.

Evo šta je napisala u opisu svojih predivnih fotografija:

- Nikad nisam želela da imam decu. Majčinstvo za mene nije predstavljalo prirodan sled stvari. Kada se Ajat rodila, uhvatila me je teška depresija, što sada moj život više ne pripada meni, već svaki minut moram da posvetim nekom drugom, od mene zavisnom biću.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Nisam mogla to da podnesem.

Moja ćerka sada ima tri godine. Prošle nedelje smo prvi put otputovale negde zajedno, kao porodica. Nismo išle daleko, samo do susednog grada. Ali, to putovanje je za mene značilo mnogo.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Shvatila sam koliko je volim. Za sve što sam ja danas, moram da se zahvalim njoj. Ona je za mene nepresušni izvor mudrosti, koji me tera da učim nove stvari.

Svojim postojanjem naterala me je da shvatim da je lako biti egocentričan, ali da je istinski put ka sreći u tome da se predamo drugoj osobi kroz ljubav – iskrena je Sujata.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Da li i vi znate majku koja se borila sa postporođajnom depresijom? Ili ste možda sami prošli kroz ovaj pakao? Podelite svoja iskustva s nama u komentarima.

Takođe, pogledajte kako ljudi reaguju kada u parku vide ostavljenu bebu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    17. septembar 2016 | 14:52

    Kao zena potpuno razumem ovu majku.I ja sam majka i ja sam posle rodjenja svog prvog deteta prolazila kroz tezak period privikavanja da odjednom nista vise nije isto, da moj zivot vise nije moj,da sam od tada pa zauvek podredjena nekome ko u potpunosti zavisi od mene.Mislim da to ko ce imati krizu a ko ne posle porodj aja zavisi od toga koliko ste zreli i spremni za dete.Kako god dobro je da takve majke imaju neciju pomoc i podrsku dok se stvari nesrede, a sredice se ,samo treba malo vremena.

  • Tadija

    17. septembar 2016 | 13:21

    Znam oca!!

  • Mariola

    18. septembar 2016 | 07:56

    Moja majka je zapala u postporodjajnu pre 51 godinu i nikad iz nje nije izasla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA