TOP 10 NAJPOVOLJNIJIH LETNJIH ARANŽMANA: Grčka

Ako se ovog leta spremate da na more putujete u Grčku svojim kolima, obavezno spremite novac za putarinu, a ako želite da posetite neka od divnih ostrva, ne zaboravite da će vam biti potrebna i ušteđevina za trajekt. Inače, ove sezone najpovoljniji su Krf i Paralija

  • 0

Grčka je tradicionalno popularna destinacija za srpske turiste, pa je i ponuda letovanja u ovoj zemlji najšira u domaćim agencijama. Aranžmane za Grčku ove sezone možete pronaći u različitim varijantama, od najma samo apartmana, do kombinacija sa uračunatim prevozom, autobusom ili avionom, ali i ishranom na bazi polupansiona ili "all inclusive" usluge.

U turističkim agencijama kažu da su najpopularniji Paralija i Pefkohori, a od ostrva Lefkada, Zakintos, Tasos i Krf. Telegraf.rs  je za vas istražio TOP 10 najpovoljnijih načina da se ovoga leta okupate na nekoj od grčkih plaža.

1. U podnožju Olimpa, na samo 2 kilometra od Paralije, nalazi se Olimpik bič, destinacija popularna kod mlađe populacije. Do peščane plaže ispod Planine bogova najpovoljnije stižete preko agencije Euro Turs, koja vas po ceni od 109 evra vodi u Vilu Kristalinos sa apartmanskim i studijskim kapacitetima.

2. Agencija Falcon vodi vas u Paraliju, gde su svake godine najbrojniji upravo turisti iz Srbije. Nalazi se na samo deset sati vožnje od naše zemlje, a srpski jezik tamo čak možete koristiti i u komunikaciji sa ugostiteljima. Cena najpovoljnijeg aranžmana za deset noćenja i prevoz autobusom iznosi 120 evra, a odnosi se na boravak u Vili El Verano, udaljenoj samo 170 metara od mora.

3. Vila Veta je u ponudi agencija već dve decenije. Za one koji vole da se i na letovanju osećaju kao kod kuće, bitno je istaći da gazdarica govori srpski jezik. Na cenu od 175 evra koliko košta najam studija na deset dana (agencija EuroTurs), ali i prevoz autobusom, moguće je ostvariti popust od 20 odsto za rane uplate.

4. Za cenu od 180 evra, koliko u organizaciji agencije Falcon košta aranžman sa autobuskim prevozom u Vili Takis u Pefkohoriju, u ponudi je dvokrevetni studio skromnije opremljen, ali smešten blizu plaže i sa mogućnošću korišćenja parkinga.

5. Ukoliko želite da odmor učinite romantičnim a nemate mnogo para, za vas je u  ponudi boravak u Vili Ipokampos koja se nalazi na samoj obali mora u Pefkohoriju. Prevoz je obezbeđen autobusom, a dodatnih plaćanja u vidu doplate za klimu nema (Euro Trans agencija). Cena je 185 evra.

6. Na Ostrvu boja, kako popularno zovu Lefkadu zbog bele boje peska, možete letovati po ceni od 149 evra, sa autobuskim prevozom u Vili Vasia. Vasia je malo udaljena od centra grada i popularnih gradskih plaža i idealna za one koji su se odlučili za miran odmor. (Agencija Robinson)

7. Za mlade koji prednost daju provodu i zabavi pravi izbor je letovanje na Zakintosu. Agencija EuroTurs po ceni od 145 evra organizuje boravak u Alexa apartamanima uz prevoz turističkim autobusima. Apartmani su u blizini mora, nisu daleko ni od zone noćnog provoda.

8. Do Zakintosa možete stići i preko agencije TIM Travel autobusom na desetodnevni boravak u Vili Statis koja nudi studijski smeštaj, a dobro je izolovana od ulične buke. Cena ovog aranžmana je 119 evra.

9. Tasos je najsevernije grčko ostrvo i jedno od omiljenih letovališta srpskih turista. Klima je izuzetno prijatna, a ostrvo obiluje borovim šumama. Za deset dana letovanja u organizaciji Paradiso Travela na Tasosu treba da izdvojite 200 evra, koliko košta boravak u Vili Sotira sa studijskim smeštajem i kompletno opremljenom kuhinjom.

10. Mnogo naših turista voli da letuje i na Krfu, gde se nalazi i deo srpske istorije. Do skoro je ovo ostrvo bilo rezervisano samo za one sa dubljim džepom, ali ove sezone aranžmani su izuzetno povoljni. Izdvajamo ponudu agencije Viva Travel Agency - deset noćenja u Vili Limani koja se nalazi u srcu Ipsosa po ceni od samo 89 evra. Putovanje automobilom do Krfa staje 350 evra.

Ako rešite da pitanje prevoza do Grčke rešite samostalno, ne zaboravite na cenu putarina koje se kreću u visini od 10 evra u jednom smeru. Cena trajekta kojim stižete do ostrva u proseku je oko 35 evra.

(Lj.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA