≫ 

Gledanje horor-filmova troši 200 kalorija, a evo koliko sagore ostali žanrovi

Sigurno ste osetili kako se posle odgledanog horor-filma osećate drugačije. Da uplašeni ste, a verovatno i koji gram lakši

  • 3

Nakon svih mogućih dijeta, sagorevača masti, fitnesa i medicinskih terapija, konačno postoji način da smršate, a toliko je genijalan da ćete se odmah baciti na ovu kuru. I odgledati sve klasike ovog filmskog žanra.

OVAKO ZVEZDE DRŽE DIJETU: Rijana pije pivo, Džej Lo obožava suši, Kim se davi u... (FOTO)

SALCE TOPI, IMUNITET JAČA: Uz ovaj napitak nećete se ni ugojiti ni razboleti (RECEPT)

Naime, gledanje horor-filma može da sagori 200 kalorija, što je skoro jedna cela čokolada.

Dakle, sednete i odgledate npr. horor, vi ste na dijeti. Što je film stravičniji, gubljenje kalorija je efikasnije, tvrde naučnici Univerziteta u Vestminsteru. Oni navode da gledanjem horor filmova možemo da izgubimo istu količinu kalorija kao kada bismo jedan sat prali prozore ili išli u polusatnu šetnju.

Istraživači su pratili 10 osoba dok su gledale klasike horor-žanra i beležili im puls i ustanovili da se za vreme dok je trajo film broj potrošenih kalorija u proseku povećao za trećinu. Dakle, ispitanici su tokom gledanja svakog filma sagoreli, u proseku, po 133 kalorije.

Printskrin: Youtube/Behind The Exorcist Printskrin: Youtube/Behind The Exorcist

Rezultati istraživanja pokazuju da su filmovi sa scenama koje gledaoce teraju da poskoče od straha najbolji za sagorevanje kalorija jer tada srce naglo ubrzava rad.

Naučnici koji su sproveli studiju objašnjavaju da svaki od deset prikazanih filmova ubrzavao je puls kod ispitanika, a sa ubrzanjem pulsa u telu dolazi do naleta adrenalina. Upravo nagli dotok adrenalina, izazvan intenzivnim stresom, odnosno strahom, snižava apetit, ubrzava metabolizam i dovodi do sagorevanja više kalorija.

Printskrin: Youtube/MOVIECLIPS Printskrin: Youtube/MOVIECLIPS

Kao najbolji lek protiv gojaznosti pokazao se film "Isijavanje" Stelnija Kjubrika iz 1980. sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi, jer gledanje ovog filma moguće je sagoreti čak 184 kalorije, kao i kada biste vozili bicikl 30 minuta. Za njim idu "Ajkula" sa 161 kalorijom i "Isterivač đavola" sa 158 kalorija, dok gledanje "Osmog putnika" prži 152 kalorije...

Za razliku od ovog žanra, gledanje akcionih filmova i melodrama povećavaju apet, a samim tim i mogućnost da se ugojite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    13. oktobar 2016 | 16:58

    Ja ih gledam stalno pa se ugojih na 80

  • Veki

    13. oktobar 2016 | 18:32

    Budalaština da bi se narod navukao iaonako smo traumirani od lepog života

  • mama

    14. oktobar 2016 | 07:23

    A jedenje kokica i ostalo pred tvom dodaje 500 kalorija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA