≫ 

Ove stvari ni u snu ne smete da radite svojoj vagini

Zvezde svoijim vaginama mogu da priušte i zvezdane tretmane, ali stručnjaci kažu da bi zbog toga mogle da vide baš sve zvezde od bolova

  • 4

Nedavno su poznate glumica otkrile tajne čime sve vole da počaste svoju vaginu - te joj obezbeđuju vitamin D tako što je sunčaju, te je izlažu pari i idu na ispiranje... A stručnjaci imaju odličan odgovor zašto ništa od toga ne bi trebalo raditi.

Na ovih 5 načina možete OZBILJNO da povredite svoju vaginu

Prestanite ovo da radite dok se tuširate, da ne biste dobili rak!

Ne izlažite je pari

Glumica Gvinet Paltrou je jedna retkih koja voli da se pohvali tretmanima kojima izlaže svoje međunožje, a među njima je i "tikkun spa". Tokom njega žena seda na mini-prestolu, a zatim se pušta para, koja navodno čisti njenu matericu. Gvinet tvrdi kako to dovodi nivo ženskih hormona u ravnotežu. Ali stručnjaci tvrde kako to pruža dobar osećaj isključivo zbog toplote kojom se povećava protok krvi u celom vaginalnom području, uključujući i klitoris, što pali mnoge žene. A ako se previše približite pari, mogli biste da zadobijete opekotine. Osim toga, para povećava vlažnost, čime spomenuto područje postaje još osetljivije na razvoj gljivica i bakterija.

Ne sunčajte je

Glumica Šejlin Vudli otkrila je u jednom intervjuu kako svojoj vagini voli da podari malo vitamina D sunčanjem, posebno kada je iscrpljena, jer joj to daje više energije. Ali stručnjaci ponovo imaju odličan odgovor zašto to ne bi trebalo da radite. Naime, vagina će dobiti jednaku količinu vitamina D kao i da uzmete ovaj vitamin kao dodatak ishrani, a pritom nećete morati da izlažete svoje genitalije, a pritom se povećava rizikom od raka kože, kao što je melanom.

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

Ne umećite u nju lepljive stvari

Nije šala! Kendi Burus iz rijaltija "Real Housevives of Atlanta" otkrila je kako voli u vaginu da stavlja šećer kako bi zasladila njen ukus. Ali to definitivno nije dobra ideja i sigurni smo kako ne želite u vaginu da stavljate ništa što bi moglo u njoj i da ostane i tako narušite ravnotežu bakterija i kiselina, te da napravite plodno tlo za infekcije, ako ne i nešto gore.

Ne ispirajte je

Iako to već verovatno znate, nikada nije loše da utvrdite gradivo: nema potrebe da ispirate svoju vaginu - ona je organ koji se sam čisti. Druga stvar, ispiranjem uznemiravate prirodnu ravnotežu vagine, što može dovesti do iritacije i vaginalnih infekcija.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ne stavljajte pirsing

Rizik od infekcija, ožiljci, bol... Da li treba nabrajati dalje? Iako neki stručnjaci tvrde kako pirsing može biti vrlo siguran, ako se uradi kako treba, on je neregularan u mnogim zemljama, pa postoje velike šanse da bi nešto moglo poći po zlu. Osim toga, iako se priča kako genitalni pirsing može povećati seksualno zadovoljstvo, isto tako može da izazvove iritaciju i suze tokom takvih aktivnosti, a to je daleko od seksi, piše Index.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    25. novembar 2016 | 06:22

    Bas sam stavila pirsing i mogu vam reci da se osecam mnogo bolje od tada,iz razloga sto mi je on dao samopuzdanje jedino partneru malo smeta jer se povredio par puta na njega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA