Prepoznaj simptome na vreme! Zdravlje upozorava: Ili sprečite ili lečite!

Poslednjih godina u Srbiji je u značajnom porastu broj muškaraca koji obolevaju od bolesti srca, raka pluća, debelog creva i prostate

  • 4

Rizik da tokom života dobije aritmiju ima svaki četvrti muškarac, dok nam statistika neumoljivo pokazuje da 60 odsto obolelih od srčanih oboljenja čine muškarci! Od bolesti srca i krvnih sudova obolevaju sve mlađi ljudi kod kojih je sve češći povišen krvni pritisak. Granica se sa 60 spustila na 35 godina, a ima i mlađih od 25 koji su doživeli infarkt.

Vreme je za nove navike

Uzrok ovome su ubrzan stil života, pušenje, neadekvatna ishrana, ali i genetske predispozicije. Alarmantno raste broj muškaraca starijih od 40 godina koji imaju povišen krvni pritisak i povišen holesterol, probleme sa velikom kilažom, probleme sa impotencijom, glavoboljama i stalnim umorom.

Sve su ovo simptomi koji mogu ukazati na neko od oboljenja koja se uz dijagnozu postavljenu na vreme mogu kontrolisati ili potpuno izlečiti, uz nove, zdrave navike.

Sagledajte simptome realno!

Problemi sa srcem često se objašnjavaju stresom, poslom, tekućim problemima.

Problem sa disanjem i brzim zamaranjem često objašnjavamo prehladom, posledicom pušenja ili trenutnim umorom. A trebalo bi zakazati pregled srca, dopler krvnih sudova i ultrazvučni pregled stomaka i učiniti ih obaveznim delom godišnjeg kalendara zdravlja svakog muškarca u Srbiji.

Rak prostate često kreće bez simptoma, sporo raste, što ga čini podmuklim protivnikom. Zbog toga je redovni urološki pregled posle 45. godine života najbolja strategija za borbu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zdravlje na jednom mestu!

Koraci su jasni: neophodno je kontrolisati svoje zdravlje i na vreme posetiti lekara koji će dati pravu terapiju. Svi to znamo ali najčešće zanemarujemo. Redovni godišnji pregledi su nužni kako bi se predupredio razvoj novih bolesti, a postojeće efikasno držale pod kontrolom, uz adekvatnu terapiju ili promenjen stil života.

Sa ciljem skretanja pažnje na važnost redovnih kontrola i brige o zdravlju muškaraca, MediGroup sistem je u svojim domovima zdravlja Dr Ristić, Jedro, Bulevar i Kalenić, na šest lokacija u Beogradu, tokom decembra organizovao Mesec zdravlja za muškarce.

Sva gospoda će uz popust do 50 odsto na više od 15 usluga moći da obave pregled kod lekara svih specijalnosti, osim psihijatra, ultrazvučnu i dopler dijagnostiku, fizikalnu terapiju i rentgen dijagnostiku. Za sve pacijente je važeći i popust od 10 odsto na laboratorijske analize.

MediGroup, vodeći privatni zdravstveni sistem, je vaš saveznik u borbi koji vas opominje da je briga o zdravlju stalna, čak i kada vam se čini da nema ni simptoma ni uzroka.

Možda je baš tada kad pomislite: Šta će mi pregled? on i najpotrebniji. Godišnji pregled je verovatno najbolja stvar koju možete da uradite za sebe i vaše bližnje. Na kraju krajeva, otud i simbolično akcija na kraju godine, zdravlje je najbitnije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cika djura

    7. decembar 2016 | 14:57

    jadno je da privatna klinika daje ovakve clanke u novinama , a jos jadnije je da je nas drzavni zdravstveni sitem koji svi zaposleni placaju potpuno propao. DRZAVA treba da organizuje sistematske preglede, ali to ne cini. Bezite odavde

  • OBILIC

    7. decembar 2016 | 11:50

    Treba da imamo u nasoj medicini preventivne kontrole koje bi bile kao obaveza da se naučimo kontroli. Zavaljujući preventivnoj kontroli u drugoj drzavi ja imam šansu da sebe menjam ishranu način života i sam da mislim o sebi o onoj bolesti koja me snadje da se lakse borim. NAJGORE JE KO KRIJE SVOJU BOLEST I KO ODLAZE SVOJE OBRAĆANJE LEKARU SAMO ULAZI U VECI RIZIK. BITNO JE SAMO STO PRE REAGOVATI NA SVAKU PROMENU U ZDRAVLJU. A SAME MEDICINSKE USTANOVE STO PRE ORGANIZUJU PREVENTIVNE PREGLEDE IMAĆE MANJE HRONIČNIH I ONIH KOJI IMAJU ODMAKLE BOLESTI I FINANCISKA STETA JE VEĆA. ULOŽITE U ZDRAVLJE I IMAĆETE NAROD ZDRAV I MANJE POSLA

  • galeb

    7. decembar 2016 | 15:05

    Pa sada kažete da treba da idemo na ultrazvucni dopler, a tu nemate popust.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA