Fejsbuk ima prilično jeziv način da otkrije da li ste singl ili u vezi

Mnogi od nas se odlučuju da ne obaveste nikoga na Fejsbuku da su u vezi, ali društvena mreža ima prilično jeziv način da to sazna

  • 3

Iako mnogi ne žele da obaveštavaju svoje prijatelje na Fejsbuku da su upravo ušli u vezu, ova društvena mreža ipak ima način da to sazna - i on nema nikakve veze sa objavljivanjem zajedničkih fotografija na kojoj ste zajedno.

Ako vam ovih dana nije do seksa, odmah prestanite da jedete OVE ubice libida!

Možda i najvažniji savet danas: Kako da ugrejete zaleđene noge

Istraživanje koje je društvena mreža sprovela pokazuje da frekvencija objavljivanja naših postova može da otkrije da li smo pronašli novu ljubav.

Sudeći po otkrićima do kojh je Fejsbuk došao, osobe koje postuju dva puta dnevno najverovatnije su singl, dok oni koji postuju ređe su najverovatnije u vezi.

Međutim, kako je Fejsbuk došao do ovih otkrića?

Foto: Promo/Kaspersky Foto: Promo/Kaspersky

Njegovi analitičari proučavali su grupu korisnika koji su svoj status nedavno promenili iz "singl" u "u vezi" i od njiih zatražili da im daju datum kada je njihova veza započela.

"Tokom prvih 100 dana veze primetili smo spor, ali konstantan, porast broja postova koji su deljeni između budućeg para", izjavio je Karlos Diuk iz Fejsbukovog tima koji se bavi proučavanjem podataka.

Onog trenutka kada veza započne, broj postova počinje da se smanjuje.

Iako je iza ovog istraživanje veoma složena nauka, objašnjenje za ovo je zapravo prilično prosto - kada ljudi uđu u vezu manje vremena provode na internetu, a više zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA