Ma kakva teretana, kućni fitnes će vam sagoreti kalorije, a sačuvati novac

Da li znate da za samo pola sata čišćenja kuće možete potoršiti kalorije iz jedne konzerve koka-kole? A evo kako još možete sagoreti energiju u svojoj kući

  • 0

Za ljude koji baš ne vole da troše vreme na kućne poslove evo male motivacije: rad po kući bi vam mogao pomoći da sagorite pozamašan broj kalorija. Iako se za te poslove najčešće vezuje dosada, zaboravlje se na pokrete ili vežbe koje ih prate. Na kraju krajeva, nisu trčanje i spining jedini način da se sagore kalorije i izgube suvišni kilogrami.

Otkriveno zašto su gojazni ljudi manje aktivni, i nema nikakve veze sa kilogramima

DOVOLJNO JE DA URADITE SAMO 1 OVAKAV SKLEK: On zamenjuje čak 7 običnih (VIDEO)

Servis za kućne usluge Plentific izračunao je koliko kalorija odrasla osoba teška 68 kilograma može da potroši za sat vremena određene kućne aktivnosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Brisanje prašine sagoreće vam 171 kaloriju za sat vremena. Ali ako im dodate neke zahtevnije pokrete, na primer one koje zahteva usisavanje, možete sagoreti i još više - onoliko koliko imaju četiri jafa keksa.

Metenjem za oko 60 minuta izgubićete otprilike 40 kalorija.

Ribanjem kuhinjskih podova za sat vremena možete potrošiti 267 kalorija, što znači da ćete za 30 minuta ribanja potrošiti 135 kalorija, dakle onoliko koliko ima jedna konzerva koka-kole.

Ribanje kade od 15 minuta dnevno potroši 15 kalorija.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako raspremanje kreveta razvučete na 15 minuta dnevno potrošiće 9 kalorija, a to je 65 kalorija nedeljno.

Za sat vremena peglanja sagorećete čitavih 140 kalorija.

Pranjem sudova za 15 minuta potrošićete 80 kalorija.

Pranje prozora troši 100 kalorija za sat vremena.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Pomeranjem nameštaja u kući, osim uvek dobre promene u prostoru, sagorećete i 408 kalorija za sat vremena. A to je isto kao da ste 50 minuta igrali tenis.

Krečenje je dobra novogodišnja rezolucija, bilo da želite osvežnje ili promenu boje zidova - zato će vam biti drago da znate da ćete za sat vremena ove aktivnosti sagoreti 306 kalorija. A ako vam treba više vremena, a obično je tako, i traje na primer četiri sata, onda se pozdravite sa 1.200 kalorija - što je u kalorijskom rangu dva big meka.

TAMABEPA, ljubav krecenje

A ukoliko u toku jednog dana iskombinujete više aktivnosti, onda na duže staze ne morate da trošite vreme i novac na teretanu.

Pogledajte još jedan program kućnih vežbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA