≫ 

Ako svako jutro stavite sodu bikarbonu u kafu umesto šećera, desiće se nešto neverovatno

Sigurno vam nikad nije palo na pamet da stavite sodu bikarbonu u kafu, ali ako probate ovakav napitak više nikada nećete prestati da ga pijete

  • 6

Mnogi ljudi ne mogu da zamisle početak dana bez velike šolje kafe. Iako im je baš ona neophodna da bi se razbudili i da bi počeli da funkcionišu, istovremeno može i da im stvori ozbiljne muke sa želudačnom kiselinom. Međutim, soda bikarbona rešava sve.

Stavite ova 3 sastojka u kafu: Posle samo 2 gutljaja metabolizam će vam biti brži nego ikada pre (RECEPT)

Pijete KAFU BEZ KOFEINA? Saznajte da li je ona STVARNO zdravija ili je to mit (VIDEO)

Ukoliko vam kafa stvara ili pojačava gastritis, potrebno je samo da stavite pola kašičice sode bikarbone u nju i desiće se čudo.

Koliko god da vam je čudno, soda bikarbona neće promeniti ukus kafi, a želudac će vam biti zahvalan.

Poznato je da u telu mora da postoji balans između kiselosti i baznosti, a sve kisele namirnice, na primer meso ili kafa, stvaraju previše kiseline u organizmu ako se uzimaju u većim količinama.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Neke vrste kafe su kiselije od drugih, ali koncentraciju kiseline nije lako odrediti unapred. Osobe koje imaju osetljiv želudac trebalo bi da izbegavaju kafu s mlekom, jer i mlečni proizvodi povećavaju kiselinu. Da biste je neutralisali kako organizam i želudac ne bi bio preopterećen, potrebno je da upotrebite neku bazu.

Soda bikarbona je prirodna supstanca koja upravo pomaže u očuvanju balansa u organizmu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dovoljno je da u kafu stavite samo pola kašičice ovog belog praha i rešićete se gastritisa, a i dalje ćete moći da se razbuđujete uz pomoć omiljenog napitka.

Pogledajte kako da na najlakši način napravite razliku između dobre i loše kafe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    25. januar 2017 | 10:10

    Што да упропастим кафу, када могу соду да помешам са водом и попијем пре или после кафе?

  • s

    25. januar 2017 | 15:15

    Sodu bikarbonu redovno konzumiram zbog smanjivanja kiselosti pogotovo posle przene ili pecene hrane.

  • Ivan1

    25. januar 2017 | 10:01

    Ja pio 1 kafenu kasicicu sode bikarbone sa 200 g vode hladne ujutro 5 dana ,dobio proljev isao u toalet 3 puta dnevno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA