Naučni eksperimenti za najmlađe i radionica "Zdravo dete“ u Shopping centru Karaburma!

"Magična radionica" počinje u 17h i predstavlja četrdesetominutnu mešavinu malih kućnih eksperimenata koje će deca moći da izvode uz asistenciju studenata Fakulteta za fizičku hemiju

  • 0

Shopping centar Karaburma će u subotu, 28. januara od 17 do 19 časova biti domaćin dve edukativno zabavne radionice za decu. Reč je o "Magičnoj radionici" u okviru koje će mališani moći, uz pomoć studenata Fakulteta za fizičku hemiju, da izvode eksperimente, kao i radionica "Zdravo dete" koju vodi čuveni Dr Feelgood.

"Magična radionica" počinje u 17h i predstavlja četrdesetominutnu mešavinu malih kućnih eksperimenata koje će deca moći da izvode uz asistenciju studenata Fakulteta za fizičku hemiju. Neki od stvari koje će, sigurno, oduševiti sve mališane su eksperimenti poput "jajeta u boci", "slonove paste", "hemijskog semafora", "duha iz boce" i drugi... Na ovaj način, deci će se približiti nauka kao što su fizika i hemija na jedan drugačiji, krajnje zanimljiv način.

Foto: Promo Foto: Promo

U okviru radionice "Zdravo dete", koja počinje u 18 časova, najmlađi će imati priliku da se druže sa doktorom i poznatim TV voditeljem Sašom Plećevićem (dr Feelgood), kao i da se edukuju o značaju zdrave i ujednačene ishrane i fizičke aktivnosti. Radionica će biti realizovana kroz segmente kuvanja, kviza znanja, igre "pogodi ko sam" I vežbanja. Tako će deca zajedno sa dr Filgudom imati priliku da prave zdrave obroke, da na osnovu dodira i ukusa prepoznaju vrstu hrane, upoznaju svet sporta i učestvuju u zanimljivom kvizu. Cilj je da se roditeljima i deci još jednom ukaže na značaj zdrave i uravnotežene ishrane, kao i redovne fizičke aktivnosti. Najbolje učesnike radionice očekuju i nagrade koje su pripremile knjižare "Vulkan".

Foto: Promo Foto: Promo

- Želim decu da naučim kako uz pomoć sporta i pravilne ishrane mogu da obezbede energiju zahvaljujući kojoj će biti najbolji đaci, dobri sportisti, ali uz pomoć koje će i osvojiti srce svoje simpatije. U današnje vreme, kada se živi brzim životom, tokom čega smo skloni i takvoj, brzoj hrani, važno je da stalno decu podsećamo na to koliko je takav način ishrane loš za njih. Cilj mi je da im pokažem da za veoma kratko vreme mogu i sami da pripreme zdrav obrok - rekao je Dr Filgud.

Pod sloganom "Nova godina - nova priča" Shopping centar Karaburma će u 2017. nastaviti da brine za svoje potrošače, ali i nastojati da im ponudi ugođaj koji pored povoljne kupovine podrazumeva i dobru zabavu. Tu su novootvorene radnje poput Gigatrona, Trefolina, knjižara Vulkan, Svilanita, ali odlična ponuda internacionalnih i regionalnih brendova kao što su C&A, Roda, DM drogerija, Forma Ideale, Takko, Sport vision, JYSK, Deichmann, kao i mnogi drugi.

- Imali smo odličan završetak 2016. godine u kojoj smo našim posetiocima u renoviranom i modernizovanom prostoru ponudili nove sadržaje na koje su sjajno reagovali. Nastavljamo u dobrom raspoloženju i pozivamo školarce da zimski raspust započnu kod nas uz edukativno zabavne radionice koje smo organizovali u saradnji sa čuvenim dr Filgudom i studentima Fakulteta za fizičku hemiju. Naravno, da se pristupučna kupovina uz raznovrsnu ponudu podrazumeva i dalje - , rekao je Ivan Raičević, direktor Shopping centra Karaburma.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA