RAZBESNEO JE MNOGE: Čuveni šaptač psima tvrdi da OVI ljudi ne bi smeli da imaju pse!

Nije teško udomiti psa, to može svako, ali treba ga čuvati i brinuti o njemu, kaže čovek koji živi sa 47 pasa

  • 2
Čuveni Karneval pasa "Blokao" u Rio de Ženeiru. Foto: Tanjug/AP/Silvia Izquierdo

Proslavljeni šaptač psima Cezar Milan kaže da celoj jednoj generaciji ne bi trebalo dopustiti udomljavanje pasa, a razlog je nešto što se i inače toj generaciji stavlja na teret.

ZA DOBRO JUTRO: Štenci obukli haljinicu i košulju i igraju se kao prava deca (VIDEO)

Kako psi zaista piju vodu i šta tačno rade jezikom u tom trenutku (VIDEO)

Cezar Milan uveren je "kako tipični pripadnici milenijalaca - rođeni od 1985. do 1990 - imaju neverovatno kratku koncentraciju, da ih tehnologija toliko ometa i da se muče kako bi komunicirali sa drugim ljudima, a kamoli da mogu da vode brigu o psu", prenosi Daily Mail.

Ovaj 47-godišnjak koji živi s 47 pasa ističe i kako, uprkos nedostatku odgovornosti, milenijalci uzimaju pse kako bi nadomestili decu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nova generacija uvela je psa u kuću, ali to je zato što nemaju dece, pa moraju da popune tu prazninu. Moraš nekoga voleti i nekoga dirati - oštro kaže Milan i objašnjava šta je prema njegovom mišljenju najveći problem: - Pas više nije radnik, saveznik, evoluirao je u formulu za lično ispunjenje čoveka.

Ipak, on misli da za milenijalce ima nade.

- Oni ne bi trebalo da udomljavaju pse još. Vise na mobilnim telefonima i nemaju pojma kako da se povežu na ličnom nivou, uživo. Nisu spremni za vezu jedan na jedan. Mnogi milenijalci su nezavisni, ali nemaju predstavu kako se povezati sa drugim ljudskim bićima - objašnjava Milan i milenijalcima savetuje da, pre nego se obavežu na psa, pokušaju nekog da čuvaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA