Uzela je 2 prosta kuhinjska sastojka i zauvek se rešila masne i prljave rerne (VIDEO)

Nije baš prijatno prskati opasne hemikalije u prostoru u kom se sprema hrana, ali ovo sredstvo za čišćenje iz domaće radonosti je i jeftino, i prosto, i bezbedno. Uverite se sami

  • 1

Nikome nije baš prijatno da koristi veoma jake hemikalije za čišćenje bilo kog kuhinjskog dela koji je u blizini hrane. I zaista je prskanje toksičnih materija na površine koje se koriste za pripremu obroka veoma rizično za zdravlje cele jedne porodice. Ali ima jedno bezopasno rešenje.

Uzela je SIRĆE iz kuhinje i sa njim napravila - ČUDO (VIDEO)

Prost trik: Za 30 sekundi vaše izgrebano posuđe izgledaće kao novo (VIDEO)

Postoji jednostavan a veoma efikasan rescep za sredstvo za čišćenje kuhinje koje možete da napravite sami - u sopstvenoj kuhinji.

A ponekad su najmoćnija sredstva i najjeftinija, najjednostavnija za pripremu i, najbolje od svega, najbezbednija po zdravlje.

Ovaj poseban recept dobar je za površinu u kujni koju veoma često zanemarujemo – a reč je o staklu na rerni!

Koje primetimo tek onog jednog dana kada hoćemo da proverimo kako napreduje pita ili pica - a ne možemo da je vidimo kroz masnoćama istačkano staklo!

Umesto da se odmah latite hemikalija, napravite sami sredstvo za čišćenje stakla koje neće ugroziti zdravlje vaše porodice!

Neophodni sastojci:

- ¼ šolje sode bikarbone

- oko ¼ šolje vode

- mala činija za mešanje

- kašičica

- sunđer

Printskrin: YouTube/Bethany Fontaine Printskrin: YouTube/Bethany Fontaine

Napomena: Ova mešavina bi trebalo da bude dovoljna da prekrije celu staklenu površinu. Ako vam ostane, bacite je jer me može da stoji dugo i napravite novu smesu pre svakog čišćenja!

Izmerite tačno jednu četvrtinu šoljice sode bikarbone i ubacite je u činiju. Držite kašiku u jednoj ruci i šolju vode u drugoj. Sipajte malu količinu vode u posudu i mešajte. Sipajte pomalo vode i mešajte dok ne nestane i najmanja grudvica – pasta bi trebalo da ima istu teksturu kao pasta za zube.

Ova smesa za čišćenje je veoma praktična i bezopasna.

A pošto ste uspešno napravili sredstvo za čišćenje rerne, u videu pogledajte i najbolju tehniku kako da njime uklonite prljavštinu.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    13. mart 2017 | 12:23

    Зар нисте знсли то је стари трик

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA