≫ 

5 VELIKIH tajni bajkovite lepote RUSKINJA (FOTO) (RECEPT)

Kada kažemo Ruskinja, prva asocijacija je lepa žena - žena krupnih očiju, svetle kose, kože poput alabastera. Darija Klišina, Marija Šarapova, Irina Šajk...

  • 4

Koliko su Ruskinje lepe, nadaleko je poznata činjenica, a mnogi se slažu da su Ruskinje među najlepšim ženama sveta. Za svoju bajkovitu, očaravajuću i eteričnu lepotu, ali i za šarm, Ruskinje mogu da zahvale slovenskoj genetici, ali ne samo njoj. Za nju je zaslužan i određeni stil života i neki mali trikovi koje od njih morate da ukradete.

Tajna lepote, vitkosti i mladolikosti Francuskinja: Oduševiće vas koliko je jednostavno biti šik

Japanke zbog ovih 6 prostih navika uvek izgledaju kao devojčice i nikada se ne goje

Ovo je najvećih pet tajni koje čuvaju lepotu Ruskinja.

Pešačenje im je omiljena rekreacija

Foto; Facebook/Darya Klishina Foto; Facebook/Darya Klishina

Osim odličnim genima, Ruskinje za svoju lepotu zahvaljuju i određenom stilu života. Naime, ove Slovenke više od bilo koje fizičke aktivnosti vole - pešačenje. Za svoja vitka tela mogu zahvaliti velikoj količini pešačenja čak i po najoštrijim ruskim zimama.

Nakon pešačenja druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vežbanje u teretani, a koliko vole da se brinu o svom izgledu i telu, dokazuje i činjenica da često posećuju spa centre i prodavnice kozmetike.

Povrće i bilje i u tanjiru i u kupatilu

Foto: Instagram/irinashayk Foto: Instagram/irinashayk

Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a na njihovim jelovnicima svakodnevno je topla supa od povrća, tradicionalno jelo ruske kuhinje. Ruskinje su prigrlile i darove prirode koje koriste za održavanje lepote kože i kose.

Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, bokvica, kopriva, detelina i slično bilje koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i za negu temena kože glave te za sjajnu i zdravu kosu punog volumena.

Lupkanje po licu za dugovečnu mladolikost

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kada je reč o šminkanju, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova koji koriste jeste lagano lupkanje po licu kada nanose šminku, a što pospešuje jedrinu kože i pomaže da koža što duže izgleda mladoliko.

Ruskinje su poznate i po svojim velikim, očaravajućim očima, a vole još više da ih naglase obilnim slojem maskare i bogatom senkom.

Šminka za lepotu i zaštitu

Foto: Facebook/Anna Kournikova Foto: Facebook/Anna Kournikova

Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu za šta, između ostalog, mogu da zahvale i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i pospešuje glatkoću kože. Uz ten poput alabastera nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i braon, a na karmin često još nanesu i sjaj za maksimalni utisak. Sjaj im služi i kao zaštita usana od suve i hladne klime.

Maska od jajeta za lice i kosu

Printskrin: Instagram/viki_odintcova Printskrin: Instagram/viki_odintcova

Ruskinje su pobornice prirodnih tretmana lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih preparata su dve maske - jedna za lice, a druga za kosu - koju prave od jednog jajeta:

Maska za lice: Umijte se toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom. Razbjite jaje, pa odvojte belance od žumanceta. Belancetu dodajte kašiku mleka, pomešajte, nanesite ovu masku na lice i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Isperite lice hladnom vodom.

Maska za kosu: Žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda, pa dobro promešajte. Masku nanesite na kosu i držite je jedan sat. Operite kosu šamponom koji inače koristite.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    17. mart 2017 | 12:49

    Ja jesam za ruse al nase su nase domace je domace ne bi menjo srpkinje za ista

  • ....

    17. mart 2017 | 12:02

    Ova zadnjaa slatkaa vatrena :-D

  • Pozdrav iz Rusije

    19. mart 2017 | 19:11

    Žena mi je Ruskinja .... I jeste jedu neke kase i piju cajeve.... Ali samo srbi mogu da ih zadovolje Rusi su boranija. ... Mi smo ti koji ih cepamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA