≫ 

Evo koliko dugo ZAISTA SMETE da držite masku za lice - ako ne želite da UNIŠTITE KOŽU

Da li ste se pitali koliko često treba stavljati i dugo držati masku na licu? 

  • 1

Uzimanje dosta tečnosti, lagana hrana i dobar san učiniće da vaše lice blista. Preporčuju se i stavljanje maski, krema, pakovanja i ostalih kozmetičkih preparata koji služe za čišćenje, negu i ulepšavanje kože.

 Žene su poludele za ovom JEZIVOM maskom - i vi ćete kada vidite šta radi vašem licu! (FOTO)

NAPRAVITE SAME KOD KUĆE I UŠTEDITE NOVAC: Krema za lice za sve tipove kože (RECEPT)

Korejski recept za lepotu: Za novim trendom lude žene širom sveta (VIDEO)

Izjava bivše mis Danske i vrhunskog top model Helene Kristensen izazvala je buru među dermatolozima. Ona je za "Hello" otkrila u čemu je tajna njenog mladalačkog izgleda, iako će u decembru napuniti 49 godina.

"Obožavam maske. Nosim ih po ceo dan, menjam ih i tako hidriram kožu, dok radim od kuće ili sam na putu u avionu", rekla je Helena.

Foto: Profimedia/Insight Media Foto: Profimedia/Insight Media

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ako predugo držite masku, rizikujete da vam se koža isuši, izgubi potreban ulja i zapuši kožu sa prekomernim sastojicima. One su napravljene da budu na vašem licu odeđeno vreme i da se isperu nakon toga. Ako masku držite duže od propisanog vremena, nećete pojačati efekt, već ćete samo naneti sebi štetu.

Preporučeni termin od pet do 20 minuta dati su s razlogom kako bi maska imala željene efekte

Foto: Profimedia, Alamy Foto: Profimedia, Alamy

Koliko često treba stavljati maske?

Maske ne bi trebalo stavljati svaki dan, jer potrebno je dati kožu priliku da se oporavi i izleči. Najbolje je ih upotrebljavati jednom do dva puta nedeljno ukoliko su deo rutinske nege kože.

Mogu se primenjivati i češće ukoliko su deo određene kure za revitalizaciju ili rehabilitaciju kože. Piling maske ne treba primenjivati češće od jednom nedeljno, sem ako koža nije izuzetno masna, a ni tada ne bi trebalo češće od dva puta nedeljno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA