Ceo život POGREŠNO spremate pečurke - evo zašto NE SMETE da ih PRŽITE

Ako pržite pečurke - pravite veliku grešku

  • 10

Najnovije istraživanje pokazalo je da je prženje pečuraka najlošiji način za njihovo spremanje i da bi one trebalo da budu stavljene u mikrotalasnu.

SVINJSKA MAST, PUTER I ZEJTIN: Ceo život ih koristite pogrešno, evo šta je za prženje - a šta ne

ISTRESLA LIMENKU KOKA KOLE NA PILETINU: Posle ovoga odmah ćete otići u kuhinju! (VIDEO)

Na taj način zadržavamo visok nivo ključnih amino kiselina i vitamina - koji su potrebni za zdravlje crvenih krvnih zrnaca, stvaranje energije i metabolizaciju masti i proteina.

Spremanjem pečurki u mikrotalasnoj rerni povećava se i sadržaj anti-upalnih jedinjenja, kao i antioksidanasa kao što je polifenol, dok se prženjem i kuvanjem smanjuje njihova količina jer ih iz pečurke izvlači tečnost u kojoj se kuvaju.

"Prženjem i kuvanjem dolazi do gubljenja velike količine proteina i antioksidanasa koji završavaju u ulju ili vodi. Kada smo ih spremali u mikrotalasnoj, došlo je do značajnog povećanja količine polifenola i antioksidanasa", tvrdi autorka istraživanja Ajrin Ronćero.

Pečurke imaju veliki sadržaj proteina, vitamina B1, B2, B12, C, D i E, kao i minerale kao što su cink i selenijum.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac85

    22. maj 2017 | 12:19

    Ja pečurke ispržim, pojedem i hlebom pokupim svu moču u tiganju... tako se ništa ne gubi, a štedi se i na deterdžentu...

  • Putin R.S

    22. maj 2017 | 12:48

    A govori se da mikrotalasna uopste nije zdrava. Kome verovati? Nase babe i dede su ih spremale u mikrotalasnoj i bile su zdravije kazu!!

  • Vesna

    22. maj 2017 | 12:30

    Odakle mi mikrotalasna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA