≫ 

Evo koliko kilograma ZAISTA smete da se ugojite tokom trudnoće - jer vas u suprotnom očekuje CARSKI REZ

Gojaznost može da napravi ozbiljne probleme tokom trudnoće

  • 1

Sveobuhvatna studija pokazala je da 75 posto žena tokom trudnoće nema preporučenu težinu, od čega 23 posto trudnica nema dovoljno kilograma, a 50 posto je gojazno, povećavajući tako mogućnost prevremenog porođaja ili, pak, porođaja na carski rez.

SEKS TOKOM TRUDNOĆE: Šta smete da radite i koliko je bezbedno biti seksualno aktivan u tom periodu

Ženama koje imaju ovu čestu bolest treba 4 puta više vremena da zatrudne

Internacionalni tim predvođen istraživačima s univerziteta Monaš u Australiji ispitivao je više od 5.000 studija i analizirali su podatke o zdravstvenom stanju trudnica iz Azije, Evrope i SAD.

Analiza tih studija je pokazala da 23 posto trudnica nije dostiglo preporučenu težinu, a više od 50 posto dobilo je previše kilograma. Najviše gojaznih trudnica bilo je iz zapadnih zemalja.

Trudnice koje su dobile višak kilograma imale su veći rizik da rode krupnije bebe i to putem carskog reza, dok rizik prijevremenog rađanja sitnijih beba kod pothranjenih trudnica iznosi 8 posto.

"Veća ili manja telesna težina od preporučene tokom trudnoće znači veći rizik od štetnih posledica po majku ili novorođenče", zaključak je studije.

Preporučeno je da žene s nedovoljnom težinom tokom trudnoće dobiju od 12.5 do 18 kilograma, one s normalnom težinom od 11.5 do 16, a gojazne od 7 do 11 kilograma.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA