Osvežite kosu po povratku sa letovanja

Sunce i slana voda su nešto o čemu sanjamo mesecima pre odlaska na letovanje, ali su i nešto od čega treba oporaviti kosu nakon povratka

  • 0
Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Dobro je znati da kosu možete da osvežite i bez skupih tretmana. Dovoljno je da kupite kokosovo, bademovo ili maslinovo ulje koje ćete nanete na opranu i isfrotiranu kosu (jedino izbegavajte da ih nanosite direktno na koren). Zatim ulje ravnomerno rasporedite prstima ili češljem i sve umotajte plastičnom kesom i peškirom. Nakon toga možete da se „odmorite“. Jednostavno, prespavajte sa ovim pakovanjem kako biste svojoj kosi dali dovoljno vremena da se oporavi.

 

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ali, ako imate Home Electronics fen, ceo proces možete značajno da skratite. Kapa za sušenje kose koju uz njega dobijate funkcioniše slično portabl hauba, a tretman je gotov za dvadesetak minuta. Uz to, ruke su vam slobodne pa možete da radite šta god poželite, od lakiranja noktiju do čitanja, telefoniranja ili uživanja u omiljenoj hrani.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj topli tretman podstiče otvaranje spoljašnjeg omotača vlasi (kutikule), što omogućava hranljivim materijama da dopru do najdubljih slojeva. Kosu perete kao i obično, bez upotrebe regeneratora ili bilo kojih drugih preparata, ali imajte na umu da postizanje punog efekta tretmana podrazumeva ispiranje hladnom vodom, kako bi se vlasi ponovo zatvorile. Nakon svega, oblikovanje frizure od vas ne zahteva neke nove tehnike. Sve je kao i obično, osim što ste uštedeli na vremenu i novcu, a kosa vam je ponovo sjajna, elastična, meka kao svila i laka za češljanje.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA