PANIKA: Svaki drugi muškarac će imati rak do 2027. godine!

Ni sa ženama stvar ne stoji puno bolje, pa tako statistike procenjuju da će 2027. godine 44 odsto dama imati tumor

  • 1

Na osnovu najnovijih statističkih podataka, predviđa se da će se za 15 godina, zbog sve dužeg životnog veka, u organizmu svakog drugog muškarca razviti neki vid tumora!

Ove užasavajuće brojke da će svaki drugi pripadnik jačeg pola u nekom periodu svog života razviti neku formu kancera objavio je Britanski institut za istraživanje raka. Primera radi, 2010. godine u ovoj zemlji je od raka obolevalo 44 odsto muške populacije.

Ni sa ženama stvar ne stoji puno bolje, pa tako statistike procenjuju da će 2027. godine 44 odsto dama imati tumor.

Stručnjaci objašnjavaju da do sve masovnije pojave tumora dolazi zbog sve dužeg životnog veka, tako da je donekle utešno to što će veći deo obolelih od raka zapravo biti među najstarijom populacijom, jer starenje samo po sebi povećava verovatnoću da se u organizmu razviju maligne ćelije.

- Iako je životni vek sve duži, mana toga je što raste i verovatnoća da će nam biti dijagnostikovan rak – objašnjava Harpal Kumar, glavni istraživač ove organizacije za borbu protiv tumora.

Ipak, nije sve tako crno. Zahvaljujući novim istraživanjima na polju onkologije, sve je veći broj tumora koji su u potpunosti izlečivi, tako da su i šanse preživljavanja nakon borbe sa ovom opakom bolešću sve više.

Predviđa se da će u narednih petnaestak godina godina u porastu biti kanceri prostate, rak creva i tumori kože, poznatiji kao melanomi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA