REŠITE SE MAMURLUKA: Trikovi da do večeras budete kao novi

Nakon što čovek pretera sa pićem, pre nego što legne da spava, trebalo bi da primeni određene taktike za sprečavanje mamurluka

  • 2

Glavobolja od vina, a nigde aspirina! Preterane doze alkohola znaju da zadaju teške glavobolje i iscrpljenost, a lekova za mamurluk je mnogo. Bez obzira na to da li se osećate kao da vas je pregazio voz ili imate detlića u glavi koji vas neprestano kljucka, nemojte kleti sebe zbog pića koje ste popili, već se bacite na posao kako biste otklonili mučninu što pre.

Najbolja formula je H2O

Uzimanje velike količine vode pre spavanja je pouzdan način sprečevanja simptoma dehidratacije, koju osećate dan posle. Voda pre spavanja će vam pomoći da izbacite alkohol iz sistema. Takođe, možete da pijete vodu između svakog pića koje planirate da popijete tokom večeri.

Pojedite nešto 

Da biste sprečili pojavu mamurluka, pojedite nešto pre ili za vreme ispijanja pića.

Ukoliko ovi predlozi nemaju na vas dejstvo, protiv jutarnjeg mamurluka možete se boriti uz pomoć sledećih trikova:

 

Voda

Simptomi koje osećate posle opijanja su znakovi dehidratacije, koju je prouzrokovao alkohol. Zato se morate rehidrirati tako što ćete da pijete mnogo vode kada se probudite. Rehidriranje tela je ključno u oporavku od mamurluka. Kada pijete vodu, izbegavajte onu koja je ekstremno hladna ili vruća, već se odlučite za vodu koja je sobne temperature.

Kafa 

Iako vam se kafa čini kao idealna za razbuđivanje, izbegavajte je. Od kofeina ćete još više dehidrirati, i to će da naškodi vašem stomaku. Mleko i ostali mlečni proizvodi takođe nisu dobra ideja jer stvaraju još neprijatniji osećaj.

Đus

Sok od prirodno ceđene pomorandže je dobra ideja jer vitamin C daje potrebnu energiju.

Med 

Pojedite jednu kašiku običnog meda ili dodajte malo meda u čaj. Pomoći će vam da ublažite suvoću u grlu.

Napravite tost

Nakon pijanke koja se desila noć pre, nekoliko kriški običnog tosta odličan su izbor. Barem zasad, izbegnite mazanje marmelade ili putera.

Voće

Pored toga što će vas osvežiti, daće vam vitamine i energiju koji su potrebni da biste osvežili i razbudili telo.

Vitamini 

Ako ne želite da jedete voće ili da pijete đus, uzmite vitamin C ili neku drugu vrstu vitamina, koja će uspešno zameniti ove namirnice.

( Tamara Milić / Mojezdravlje.ba )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA