Kijanje otkriva kakva ste osoba

Način na koji kijamo govori sve o našoj ličnosti, tvrdi se u najnovijoj američkoj studiji

  • 0

Glasno i eksplozivno kijanje u većini slučajeva dolazi od osobe koja je otvorena i demonstrativna, dok će sramežljive osobe pokušati da zaustave kijanje, što će rezultirati utišanim zvukom.

- Kijanje je poput smeha. Neko se smeje glasno, neko nežno. Slično je i s kijanjem. To je više psihološka stvar i otkriva kakva je neko ličnost u suštini, kao i strukturu karaktera - kaže neurolog Alan Hirš.

Kijanje je refleks koji izazivaju klice, polen i prašina infiltrirana u nosu, a mozak šalje poruku da organizam mora da se osloboditi napasti. To podstiče duboki udah koji vazduh zadržava u plućima, dolazi do zatezanja grudnih mišića, što stvara pritisak koji nas tera da kijamo.

- Kijanje je nesvesni fenomen, deo telesnog mehanizma za odbranu, način na koji se čiste bakterije koje mogu da budu štetne za organizam. Ipak, moguće je kontrolisati način na koji će izaći - ističe dr Gordon Sigel.

Eksperti kažu kako oblik nosa i struktura kostiju lica igraju malu ulogu u tome kako će zvučati naše kijanje, a većina ljudi uopšte ne razmišlja o tome, već se to dešava kao prirodna i automatska radnja.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA