TEČNA DIJETA: 10 čaša vode na dan topi kilograme

Izgladnjivanje i izbegavanje slatkiša, hleba i ostalih poslastica koje "goje" više vam neće biti neophodno. Naime, naučnici tvrde da se kilogrami mogu topiti i na mnogo jednostavniji način - uz pomoć ispijanja velike količine vode

  • 7

Voda topi kilograme, tvrdnja je do koje su nedavno došli naučnici koji imaju dug staž u istraživanjima o gojaznosti, kilogramima i mršavljenju. Oni su nedavno izneli zaključak da ljudi koji unose velike količine vode, tačnije deset čaša tokom dana, lakše gube kilograme od ostalih koji se ne pridržavaju ovog pravila.

Voda smanjuje indeks telesne mase, odnosno ukoliko u toku dana popijete dva litra vode, manje ćete biti gladni, a samim time ćete i manje jesti. Takođe, dobar način da naterate sebe da manje pojedete je i da pre obroka popijete dve čaše vode koje će vam stvoriti mali osećaj sitosti, a samim time vas i naterati da smanjite unos kalorija tokom jela.

Voda sagoreva masti, i to čak 50 odsto masti iz tela, za razliku od kaloričnih pića koja utiču na gomilanje masnoće i kalorija u telu. Takođe, voda je odličan izvor energije za sportiste, s obzirom na to da sprečava da telo dehidrira i daje mu snagu koja mu je potrebna.

Istovremeno, ovaj magični napitak odličan je u borbi protiv mamurluka, s obzirom da je jako važno da telo bude hidrirano nakon unosa alkohola u organizam. Nije na odmet popiti i nekoliko čaša pre same zabave, a nakon pijanstva, pa čak i ako van ne bude do toga, obavezno unesite vodu u organizam.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoBG80

    27. oktobar 2013 | 13:47

    Po tome ja bi trebao onda da imam 50 umesto 90kg:))

  • milica

    27. oktobar 2013 | 18:44

    Samo bez hleba, gaziranog, piva, slatkisa i przenog. ne jesti posle 18,19h i 2-3x nedeljno kardio!

  • Adam

    28. oktobar 2013 | 00:53

    Kako doktor kaze Panticu u "Tesnoj kozi" : Nemoj slatko, slano, ljuto i kiselo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA